Elon Musk, cel mai bogat om al lumii își obligă angajații Tesla, inclusiv cei din departamentele de conducere să revină la birou. Se pare că CEO-ul Tesla nu agreează sistemul de lucru remote, motiv pentru care a trimis un e-mail către personalul executiv al producătorului de mașini electrice, prin care solicită reîntoarcerea la birou.

Munca la distanță nu mai este acceptată. Oricine vrea să lucreze în continuare remote, trebuie să știe că va trebui să îndeplinească un minim de 40 de ore de lucru de la birou. Este chiar mai puțin decât cerem muncitorilor din fabrică”, a scris Elon Musk într-un e-mail pe care l-a trimis celor din departamentele de conducere de la Tesla, potrivit Bloomberg.com.

Practic, aceste 40 de ore de lucrate de la birou însumează tot programul de lucru pentru o persoană care lucrează 8 ore pe zi, timp de cinci zile pe săptămână. CEO-ul a mai precizat că biroul „trebuie să fie un birou principal Tesla, nu o sucursală îndepărtată fără legătură cu sarcinile postului”. Musk explică faptul că biroul unui angajat Tesla nu poate fi în alt stat față de cel în care compania își desfășoară activitatea. Miliardarul a vorbit și pe Twitter despre această chestiune și dat de înțeles că cine nu respectă acest lucru poate fi dat afară.

Ar trebui să pretindă că lucrează în altă parte”, a scris Elon Musk pe Twitter, ca răspuns al unui urmăritor care l-a întrebat de ce consideră că mersul la birou nu ar trebui să fie un concept învechit.

Nu este prima dată când Elon Musk manifestă o astfel de atitudine față de angajați. Cel mai bogat om al lumii pare să aibă ceva împotriva acestui stil de lucru remote de mai mult timp. Cu aproximativ două săptămâni înainte ca Musk să ajungă la o înțelegere pentru achiziționarea Twitter, Keith Rabois, un antreprenor și capitalist de risc din Silicon Valley, a postat pe Twitter o anecdotă care vorbește despre stilul de management al prietenului său. La SpaceX, Musk a observat odată un grup de stagiari care aștepta la coadă pentru cafea și care mișuna apoi prin împrejurimi.

Musk a considerat acest lucru ca un afront la adresa productivității, motiv pentru care a amenințat că îi va concedia pe toți stagiarii dacă se va întâmpla din nou, povestește Rabois, care se știe cu Elon Musk încă din zilele în care acesta era implicat în PayPal. După acel episod, Șeful SpaceX a instalat camere de supraveghere pentru a se asigura că aceste situații nu se vor mai repeta.

Rabois a scris în aprilie că angajații de la Twitter, una dintre cele mai importante companii care permite munca permanentă de la distanță, ar urma să se trezească la realitate după finalizarea preluării Twitter de către Elon Musk. Aparentul e-mail al lui Musk către personalul executiv al Tesla sugerează că politica Twitter se va schimba odată ce acesta va prelua compania.

Reamintim că Elon Musk a anunțat luna trecută că va cumpăra Twitter, într-o tranzacție care se ridică la 44 de miliarde de dolari. Recent, cel mai bogat om al lumii a transmis că preluarea este temporar blocată, din cauza faptului că auditul companiei a relevat că există mai multe conturi false pe platformă.

Referirea la muncitorii fabricii Tesla este, de asemenea, interesantă în lumina situației de la fabrica producătorului de automobile din Shanghai. Mii de angajați au fost efectiv blocați de luni de zile, lucrând în ture de 12 ore, șase zile pe săptămână. Până de curând, mulți dormeau pe podeaua fabricii, ca parte a unui sistem în buclă închisă menit să țină coronavirusul la distanță.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri