Elon Musk și alți directori importanți de la Tesla primesc rapoarte săptămânale de monitorizare a prezenței angajaților la birou, iar cei care nu pontează venirea la birou pe cât ar trebui sunt trași de mânecă de către companie, relatează BusinessInsider.

Angajații Tesla, familiarizați cu rapoartele interne, au declarat pentru presă că rapoartele se bazează pe date culese de la angajații care își scanează ecusoanele la unitățile Tesla.

Rapoartele săptămânale detaliate țin cont de numărul de zile libere prestabilite ale angajaților, pentru a determina cine vine și cât vine la birou și cine nu vine, deși ar trebui să fie prezent la birou.

Elon Musk s-a angajat într-o misiune de a aduce angajații Tesla înapoi la birou în ultimele luni, exprimându-și dezgustul față de munca la distanță, postând pe Twitter în iunie că orice angajat Tesla care nu vrea să lucreze la birou „ar trebui să-și caute de lucru în altă parte". Într-un e-mail trimis directorilor Tesla, Musk le-a transmis să ceară personalului să se întoarcă la birou sau să renunțe.

Ca să îi determine pe angajați să vină la birou și să pună presiune pe ei, cei care nu pontează prezența atât de mult pe cât ar trebui primesc un e-mail automat. Cu toate acestea, participarea la birou a tuturor angajaților Tesla nu este măsurată în mod egal.

De partea angajaților care au revenit la birou, aceștia s-au arătat nemulțumiți de condiții. De când au început să revină la locul de muncă, unii angajați s-au plâns că facilitățile Tesla nu sunt corespunzătoare pentru a toți lucrătorii din birourile companiei.

În iunie, surse din interiorul companiei au declarat că angajații care lucrează în birourile Tesla din San Francisco se confruntă cu o lipsă de scaune, de spațiu suficient în birou, locuri de parcare, săli de conferințe și chiar lipsa de cabluri de încărcare pentru laptop.

Citeste si:
Românii muncesc mai mult pentru a-și crește veniturile. Unii își...
Românii muncesc mai mult...

Totuși, Tesla și-a redus pretențiile în ceea ce privește revenirea la birou de la trei zile pe săptămână, la un program eșalonat de două zile de birou pe săptămână.

Sursa foto: Wall-Street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri