Odată cu pandemia, schimbările de la locul de muncă au început să se succeadă. Astăzi este mai important ca oricând ca firmele să ofere un mediu propice pentru ca angajații să fie fericiți.

De fapt, fericirea angajaților este un factor-cheie pentru o companie productivă și profitabilă. Angajații fericiți au performanțe mai bune, lipsesc mai puțin de la locul de muncă și se implică direct în atingerea obiectivelor companiei. Atunci când angajații sunt mulțumiți și implicați, crește retenția lor în cadrul companiei.

De cealaltă parte, angajații nefericiți și nemotivați afectează negativ productivitatea companiei și cauzează pierderi financiare. De aceea, este important să investești timp, efort și bani pentru a avea angajați fericiți și productivi.

Pune accent pe sănătatea mintală și starea de bine

O sănătate mintală bună este vitală pentru a avea angajați fericiți și productivi. În acest sens, le poți oferi pauze mai dese în programul zilnic, abonament la sală, spa sau consiliere psihologică. Dacă vezi că unul din membrii echipei tale se confruntă cu probleme, discută cu el pentru a afla ce poți face pentru a-l susține.

La fel de important este echilibrul dintre muncă și viață (work-life balance). Ce reprezintă acest concept? Se referă la echilibrarea timpului petrecut la locul de muncă și viața personală (familie, prieteni, hobby-uri). Un mediu de lucru sănătos, în care angajații sunt fericiți, pune accent pe echilibrul dintre muncă și viață. Mai multă flexibilitate contribuie la prevenirea burnoutului.

Oferă beneficii extrasalariale adaptate angajaților

Beneficiile extrasalariale reprezintă una dintre cele mai eficiente modalități de a crește fericirea angajaților. Atunci când salariații văd că o companie are grijă de ei și în afara programului de muncă, ajung să se simtă mai mulțumiți iar acest lucru poate contribui la creșterea productivității.

Pentru a te asigura că oferi beneficii angajati care sunt într-adevăr utile este indicat să vorbești cu ei deschis. În acest sens poți folosi chestionare, sisteme de feedback sau chiar și conversații directe. Angajații sunt îngrijorați de educația celor mici? Le poți oferi vouchere pentru creșă. Salariații vor să se relaxeze la saună, la schi sau poate la mare? Câteva zile libere în sezonul rece pot fi mai mult decât bine primite. Cum încurajezi sănătatea angajaților? Cum sărbătorești angajații de ziua lor? O zi liberă sau o mică petrecere pot crește atât productivitatea, cât și gradul de satisfacție la locul de muncă.

Oferă oportunități de dezvoltare, pe termen scurt și lung

Angajații vor fi mai dispuși să rămână alături de tine dacă investești în dezvoltarea lor profesională și/sau personală. Le poți oferi acces la traininguri, workshopuri, seminarii, coaching, mentorat și cursuri online pentru a-și dezvolta abilități care vor fi utile și companiei.

Prin oferirea unor oportunități de acest fel, angajații vor învăța lucruri noi și își vor extinde orizontul, pentru a fi mai productivi, mai eficienți și mai încrezători în forțele proprii.

Adoptă un program flexibil

Angajații din ziua de azi își doresc mai mult timp pentru familie, prieteni și pasiuni. Un program de lucru flexibil le oferă ocazia de a-și îndeplini responsabilitățile la locul de muncă și acasă.

Le poți oferi un program de lucru flexibil format din trei zile la birou și două de acasă sau un program de lucru de patru zile, în funcție de nevoile și preferințele lor.

Sărbătorește succesele individuale și de echipă

Nu aștepta până la sfârșitul anului pentru a recunoaște meritele angajaților. Un „mulțumesc” sincer sau prânz pe lună la restaurant pentru a sărbători reușitele te ajută să ai angajați mulțumiți.

Mulți salariați sunt atât de prinși la birou, încât uită să își aprecieze colegii. Dacă stabilești chiar tu un precedent, angajații vor începe să se aprecieze mai des între ei, iar astfel se va crea un mediu de lucru în care sunt recunoscute reușitele. Drept urmare, vor simți cu toții că munca lor contează.

Angajații mulțumiți și fericiți la locul de muncă sunt mai productivi. Un mediu propice pentru fericirea lor include un spațiu prietenos și deschis, aprecierea și răsplătirea reușitelor, precum și deschiderea față de schimbare.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri