„Realitatea Managementului Românesc”, un studiu de piață realizat de MKOR, comandat de către TBF arată că în țara noastră, 58% dintre angajați nu își cunosc responsabilitățile la locul de muncă.

Studiul arată date alarmante:

  • Din cele 9.000 de responsabilități exprimate în studiu, 88% sunt nemăsurabile, (asta înseamnă că angajații nu știu cu adevărat ce au de făcut, când și cât pentru a performa);
  • 67% dintre angajați sunt evaluați mai rar decât lunar, majoritatea nefiind evaluați deloc, iar o mare parte având evaluări doar anuale;
  • 71% dintre indicatorii față de care angajații au spus că le este evaluată performanța sunt nemăsurabili.

Nici la capitolul bonusuri, România nu stă mai bine. Studiul arată că doar 8% dintre bonusurile primite de angajați sunt atribuite pentru îndeplinirea unor obiective măsurabile, în timp ce 23% sunt bonusuri primite de sărbători, iar peste 30% dintre bonusuri sunt acordate pentru ca angajații să își facă treaba pentru care primesc salariu (respectarea procedurilor, îndeplinirea responsabilităților sau încadrarea în termene).

Epidemia de bonusuri toxice din companii contribuie la o erodare profundă a standardului din organizații, la oameni neproductivi și, în consecință, la salarii mici. Iar toată responsabilitatea este a antreprenorilor, pentru că ei stabilesc regulile.

Răzvan Căzănescu, fondator TBF

Toate aceste date înseamnă pe de altă parte și o uriașă oportunitate de creștere pentru angajați, antreprenori și implicit pentru România. Soluțiile oferite de Răzvan Căzănescu sunt folosite în organizații din 23 de industrii. Dar este nevoie de mult mai mulți antreprenori să elimine grădinița din companii până vom putea ajunge la productivitatea necesară pentru ca salariile românilor să le egaleze pe cele din țările dezvoltate, atrage antreprenorul atenția.

Răzvan Căzănescu a oferit mai multe detalii despre cum se poate trata mediocritatea din rândul liderilor și angajaților, cum să plătească oamenii pentru rezultate, cum să identifice și să corecteze liderii leneși care au confundat bunătatea cu toleranța. De asemenea, antreprenorii au fost informați despre responsonsabilitatea imensă pe care comunitatea lor o are în schimbarea viitorului țării noastre.

„Timp de 20 de ani, oamenii sunt educați de către școală și părinți. Iar restul de 40 îl petrec în contextele create de antreprenori. Responsabilitatea noastră este mult mai mare decât simpla creștere a propriilor afaceri”, a declarat Răzvan Căzănescu, fondator TBF.

Antreprenorul a abordat în cadrul unui eveniment și subiecte precum inabilitatea și teama majorității antreprenorilor să concedieze oamenii mediocri, care a transformat România într-un mediu în care mediocritatea nu este doar tolerată, ci de multe ori bonusată. Deși, aceste subiecte provoacă teamă atât în rândul antreprenorilor, cât și în rândul angajaților, singura variantă de creștere sănătoasă este aplicarea, fără jumătăți de măsură, a unor unelte concrete și corecte de management.

Studiul a fost realizat pe 1992 de români, cu nivel de încredere de 95% și o rată de eroare de 2,4%. Cercetarea a fost făcută preponderent pe angajați, 75%, tocmai pentru a crea o imagine corectă a managementului românesc.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri