Retailerul belgian Delhaize, prezent si in Romania prin magazinele Mega Image, vrea sa reduca personalul cu 5.000 de posturi dupa vanzari sub estimari in trimestrul al patrulea pe pietele dezvoltate, in SUA si Belgia, din cauza deteriorarii increderii consumatorilor si concurentei agresive.

Delhaize, care genereaza aproximativ 65% din venituri in SUA, a anuntat joi ca va inchide 113 magazine americane cu performante nesatisfacatoare si alte 20 de unitati din Bulgaria, Serbia si Bosnia si Hertegovina, transmite Reuters, preluat de Mediafax.

Delhaize America are peste 1.600 de magazine in 16 state din estul SUA.

Toate magazinele vizate de reorganizare vor fi inchise in urmatoarele 30 de zile, a precizat compania.
Ventiurile companiei, calculate la curs valutar constant, au crescut cu 7% in trimestrul al patrulea, la 5,64 miliarde euro, sub media estimarilor analistilor, de 5,68 miliarde euro.

La nivelul anului 2011, vanzarile Delhaize au crescut cu 1,3%, la 21,11 miliarde euro, de la 20,85 miliarde euro in anul anterior.

Pe pietele emergente, respectiv in Europa de Sud-Est si Asia, inclusiv Romania si Bulgaria, vanzarile grupului belgian au crescut anul trecut cu 32%, de la 1,8 miliarde euro la 2,4 miliarde euro.

In trimestrul al patrulea, veniturile de pe aceste piete au urcat cu 62,9% raportat la aceeasi perioada a anului trecut, de la 513 milioane euro la 834 milioane euro. Delhaize a cumparat anul trecut retailerul sarb Delta Maxi, cu magazine in Serbia, Bulgaria, Bosnia si Hertegovina, Muntenegru si Albania.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Ministrul Dezvoltarii vrea sa reduca personalul cu 300 de angajati
Setari Cookie-uri