"Daca la inceputul lunii Romgaz avea planificata pentru clienti livrarea a 71 milioane metri cubi zilnic, ca urmare a temperaturilor scazute s-a procedat la suplimentarea cantitatilor din import cu
circa 40%. Incepand cu 17 februarie pana la finele lunii, Romgaz urmeaza sa importe inca 22 milioane metri cubi suplimentar", se arata intr-un comunicat al companiei de stat, citat de Mediafax.

In perioada 10-12 februarie compania a importat cu 5 milioane metri cubi mai mult fata de cantitatea programata initial pentru luna februarie.

"Achizitia gazelor naturale s-a facut prin selectarea celor mai avantajoase oferte, iar vanzarea s-a facut catre clientii Romgaz care au acceptat conditiile propuse", se mai spune in comunicat.
Consumul de gaze naturale in Romania a atins la 1 februarie un record istoric, respectiv 72,7 milioane metri cubi zilnic, situatie care a dus la majorarea importurilor de gaze.

Romania importa gaze prin companii intermediare de la grupul rus Gazprom, precum si de la companii din vestul Europei, prin conducta Arad-Szeged (Ungaria).