Retailerul suedez de mobila IKEA Romania a anuntat ca vanzarile pentru anul de catalog care se incheie in luna august au inregistrat o crestere de doua cifre, peste estimarile initiale, insa chiar si in acest context, data si locatia noului magazin inca nu au fost stabilite.

Istoria fotoliului de pe coperta

"Am avut o crestere de doua cifre a vanzarilor fata de anul trecut, peste asteptarile initiale, crestere care s-a datorat in principal numarului mai mare de vizitatori. In ceea ce priveste al doilea magazin IKEA din Romania, nu avem noutati. Ne intereseaza orice oras cu peste 300.000 de locuitori, insa nu am ales inca o locatie. Dupa ce vom avea locatia si vom incepe constructia va dura cel putin 14 luni pana la deschiderea magazinului", a declarat Cornel Oprisan, retail manager in cadrul IKEA Romania.

Pentru al doilea magazin IKEA din Romania a fost vehiculat in urma cu cateva saptamani orasul Cluj-Napoca, insa oficialii IKEA au declarat ca locatia nu a fost stabilita si ca sunt inca faza de prospectare.

Magazinul IKEA din zona Baneasa, deschis in urma cu cinci ani, a raportat pentru anul de catalog 1 septembrie 2010-31 august 2011 vanzari de 84,5 mil. euro (361,8 mil. lei), cu 10,5% mai mult fata de anul precedent.

IKEA a lansat pe 14 august noul catalog, care este tiparit, la nivel global, in 211 milioane de exemplare, iar in Romania, in 950.000 de exemplare. Compania a lansat totodata o aplicatie pentru smartphone-uri si tablete.

Coperta noului catalogul este ilustrata cu fotoliul lui Ingvar Kamprad, fondatorul IKEA, acelasi model de fotoliu fiind si pe primul catalog IKEA, din anul 1951. (Vezi documentul atasat)

Marca IKEA a fost inregistrata in anul 1943 in Suedia, magazinul din Romania, deschis in 2007, fiind cel de-al 253-lea deschis in a 35-a tara. In martie 2010, grupul suedez IKEA a intrat direct pe piata de retail romaneasca dupa achizitia drepturilor de operare si a francizei magazinului din Bucuresti. Franciza IKEA pe piata locala era operata de firma Moaro Trading.





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri