"Este vorba despre compania TISE, din Rusia, care a trimis o scrisoare neangajata in primavara acestui an. A urmat apoi perioada de vara si am primit din nou o scrisoare prin care au zis ca situatia se amana, dar isi arata in continuare disponibilitatea", a declarat ministrul Economiei, citat de Mediafax.

Intrebat ce se va intampla in cazul in care Dan Diaconescu, care a castigat licitatia pentru preluarea pachetului majoritar de actiuni de la Oltchim, se retrage, Daniel Chitoiu a declarat ca firma din Rusia, conform discutiilor initiale, ar fi interesata in continuare de preluarea combinatului.

Referindu-se la aceeasi situatie, premierul Victor Ponta a precizat ca, momentan, nu vrea sa faca alte remarci, spunand doar ca se declara rezervat .

"Nu este vorba despre Dan Diaconescu, ci de orice investitor serios, dar, in situatia in care nu exista posibilitati sau nu exista bani, dati-mi voie sa fiu rezervat", a declarat Victor Ponta.

Citeste si:

Premierul a declarat ca Guvernul are si o varianta de rezerva in cazul in care privatizarea care a avut loc vineri nu se va concretiza si a spus ca primordiale sunt salariile oamenilor si investitiile de la Oltchim, el nefacand insa publica aceasta solutie de rezerva.

Ponta a atras iar atentia ca orice investitor serios, o data cu preluarea Oltchim, are o responsabilitate juridica si, pe langa garantarea salariilor oamenilor, este foarte importanta si existenta unei piete de desfacere pentru producsele care se realizeaza la Oltchim.

Ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, si premierul Victor Ponta au vizitat fabrica producatoare de tevi de otel TMK Artrom, de la Slatina, dupa care au multumit inca o data companiei ruse TMK pentru investitia facuta in Romania, Chitoiu urandu-i ca in urmatorii patru ani sa-si dubleze investitiile.