"Pe zona de panificatie sunt mai multe fabrici care sunt in pericol de insolventa. Nu mai vorbesc de zona de carne, unde sunt fabrici mari. Am ramas surprins sa constat la una dintre cele mai mari fabrici din Romania, infiintata dupa 1989, e-adevarat, dar cu o traditie de 20 de ani, care imi spunea ca anul trecut este primul an in care nu a reusit sa incheie pe profit. Nu pot sa va dau nume", a declarat Constantin pentru Mediafax.

El crede ca problemele pe care le au marile fabrici sunt un semnal de alarma si, din acest motiv, vrea sa aiba succes experimentul cu TVA redus la paine.

"Pentru ca, daca va avea succes, de la 1 ianuarie 2014 putem sa il extindem si la carne, si la legume-fructe. Evaziunea este enorma si trebuie sa o combatem prin aceste masuri", a adaugat ministrul.

Citeste si:

El a aratat ca fabricile au probleme nu pe fondul scaderii consumului, ci din cauza evaziunii.

"Va dau un exemplu la pui. Anul trecut am exportat pui de 250 milioane euro. Mai mult decat am importat. Balanta este pentru prima data pozitiva. Exportam foarte mult, dar cu toate acestea industria nu sta bine, pentru ca pe piata interna are o competitie neloiala prin evaziunea fiscala. Si din acest motiv nu pot sa supravietuiasca, chiar daca au o cifra atat de buna la export", a continuat ministrul Agriculturii.

El a afirmat ca evaziunea fiscala "a ajuns atat de departe" incat multe fabrici importante ar putea intra in insolventa.