Premierul Victor Ponta acuza Curtea Constitutionala ca sprijina evaziunea fiscala si nu lasa Guvernul sa combata acest fenomen. El a afirmat despre actuala lege a insolventei ca incurajeaza companiile sa nu plateasca taxe, scrie Mediafax.

Prezent, miercuri, la Fabrica Coca-Cola din Ploiesti, la inaugurarea unei noi linii de productie, premierul Victor Ponta a afirmat, intr-o declaratie data presei, ca apreciaza companiile "serioase" cum este Coca-Cola, care platesc taxe la bugetul de stat, compensand astfel evaziunea fiscala pe care o fac alte firme.

In acest context, premierul a acuzat Curtea Constitutionala ca sprijina evaziunea fiscala si nu lasa Guvernul sa combata acest fenomen.

"Cand vad companii serioase cum este Coca-Cola ca platesc taxe cu care compensam faptul ca alte firme nu platesc taxe si se ocupa cu evaziunea fiscala, evaziune care vad ca acum e sprijinita si de Curtea Constitutionala, care nu ne lasa sa combatem evaziunea fiscla, cu atat mai mult apreciez companiile serioase care platesc taxe", a spus Ponta.

Intrebat despre legea insolventei, el a afirmat ca actuala lege a insolventei "incurajeaza companiile sa nu plateasca taxe".

Citeste si:
Citu, MFP: ANAF va face controale complexe la toate companiile in 2020
Citu, ministrul Finantelor:...

Ponta a adaugat ca actuala lege a insolventei este "o lege proasta" si a spus ca este hotarat sa o schimbe pentru a sprijini companiile "serioase" sa investeasca, sa plateasca si sa fie "actorii corecti" in economia romaneaasca.

El a mai spus ca, anual, compania Coca-Cola plateste, in Romania, taxe si impozite in cuantum de aproximativ 200 de milioane de euro si ca, pana in prezent, aceasta companie nu a solicitat ajutor de stat, dar, in masura in care Coca-Cola va solicita un astfel de ajutor, Guvernul il va acorda "cu mare placere", intrucat ajutorul de stat este un mecanism european de promovare a investitiilor.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Surse: Ce planuri are Iohannis pentru Ludovic Orban