Vasile Armenean, proprietarul Betty Ice, cel mai important jucator de pe piata locala a inghetatei, sustine ca avansul PIB din primul semestru nu este vizibil in industria in care activeaza, consumul intern fiind si anul acesta scazut.

“Vanzarile sunt mai slabe cu pana la 10% fata de aceeasi perioada din 2012. Vremea ne-a ajutat, luna august a fost la fel de buna ca anul trecut, insa consumul intern este scazut. Ne chinuim, acesta este cuvantul corect, ne chinuim sa atingem cifrele de anul trecut”, spune Armenean, care conduce un business de 21 mil. euro.

In opinia sa, economia a crescut pe fondul exporturilor si a evolutiei agriculturii.

“E bine ca economia a crescut, era mai rau daca nu se intampla asta, insa haideti sa nu ne imbatam cu apa rece. Nu am iesit din criza, insa suntem cu un an mai aproape de iesirea din criza financiara. Nu stim cand se va intampla acest lucru”, a mai spus Vasile Armenean.

Betty Ice este cel mai important jucator din industria inghetatei, estimata la 150 mil. euro, cu o cota de piata de 22%. Compania detine o unitate de productie in Suceava, cu o capacitate de 120 de tone pe zi, si aproximativ 350 de angajati.

Produsul intern brut al Romaniei a crescut in prima jumatate a acestui an cu 1,7% fata de aceeasi perioada a anului trecut, atat pe serie bruta cat si pe serie ajustata sezonier, conform primelor estimari al Institului National de Statistica.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
PIB-ul a crescut in statistici. Cum simt managerii evolutia economiei