Un fost manager al Dalkia, Gabriel Ignat, este noul director general al Electrocentrale Bucuresti (ELCEN). Acesta il inlocuieste pe Dan Stefan Cetacli, care a fost la conducerea ELCEN din mai 2010, informeaza Departamentul pentru Energie.

Noul sef al ELCEN este absolvent al Universitatii Politehnice din Bucuresti, Facultatea de Energetica, si a lucrat anterior la Dalkia Romania, in functia de manager studii proiecte mari. Anterior, Gabriel Ignat a fost manager de proiect la Institutul de Studii si Proiectari Energetice, in intervalul mai 2010 - noiembrie 2013.

Ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu, a anuntat recent ca vrea sa inceapa un program de eficientizare a ELCEN, care ar urma asa includa si schimbarea conducerii producatorului de energie electrica si termica. ELCEN, companie controlata de stat prin Departamentul pentru Energie, opereaza in Bucuresti si Constanta, fiind principalul furnizor de energie termica pentru clientii din cele doua orase, potrivit Mediafax.

Compania livreaza energia termica indirect clientilor finali, prin intermediul RADET, societate cu care ar urma sa fuzioneze. RADET are restante de plata catre ELCEN in valoare totala de 3,26 miliarde de lei (741 milioane euro), din care 994 milioane de lei reprezinta penalizarile de intarziere.

Citeste si:
Elcen: PMB ar trebui să plătească subvenția în loc să caute vinovați
Elcen: PMB ar trebui să...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Seful ELCEN anunta dificultati financiare: Bancile nu ne imprumuta
Setari Cookie-uri