Policolor SA, unul dintre cei mai mari producatori de lacuri si vopsele din Romania, a demarat formalitatile pentru vanzarea terenului aferent platformei industriale pe care o detine in Bucuresti, amplasata in Bd. Theodor Pallady, nr. 51. Anterior, compania a anuntat achizitia unei platforme industriale cu suprafata de 2,5 hectare in zona de vest a Capitalei, unde vor fi relocate facilitatile de productie si activitatile administrative.

„Policolor a agreat vanzarea terenului din Theodor Pallady, aflat in proprietatea sa, catre un dezvoltator imobiliar. Vanzarea efectiva se va derula pe parcursul a trei ani, perioada in care fabrica Policolor va continua sa functioneze in actuala locatie. Fondurile rezultate in urma acestei tranzactii, cu implementare pe termen mediu, urmeaza sa fie directionate catre dezvoltarea unei noi platforme, proiect pe care Policolor intentioneaza sa il demareze. Platforma prevede si constructia unei noi fabrici de productie de vopsele, pentru care se asteapta deja avizele pentru demararea lucrarilor”, a declarat Marius Vacaroiu, CEO Policolor – Orgachim.

Eliberarea terenului cu suprafata de 13,9 hectare din Bd. Theodor Pallady se va face in trei etape. Prima suprafata va fi eliberata pana la finalul acestui an, urmand apoi ca in cursul anului viitor un al doilea lot sa fie eliberat. Cel de-al treilea lot din platforma industriala Policolor va fi eliberat in anul 2017, moment la care productia si activitatile administrative ale companiei vor fi deja relocate pe noua platorma din vestul Bucurestiului.

Retail jobs

Pentru constructia noii fabrici de lacuri si vopsele Policolor, care va incorpora tehnologie moderna si echipamente de productie noi, reprezentantii Policolor au anuntat anterior ca au alocat finantari de peste 6 milioane de euro. Pana la finalizarea proiectarii, constructiei si a relocarii propriu zise – urmatorii trei ani -, producatorul de lacuri si vopsele Policolor isi va desfasura activitatea de productie pe platforma din Bd. Theodor Pallady.

Policolor: Afaceri in crestere cu 5% in prima jumatate a anului

Producatorul de lacuri si vopsele Policolor a inregistrat o crestere de 5% a vanzarilor consolidate in prima jumatate a anului in urma actualizarii si lansarii de noi game de produse, corelat cu dezvoltarea canalelor de distributie. Reprezentantii Policolor estimeaza mentinerea cresterii de 5% - 6% si la finalulul lui 2014 pentru afacerile de pe plan local.

Citeste si:
Policolor, investitie de 5,4 mil.euro in fabrica din Bucuresti
Policolor, investitie de 5,4...

In anul 2013 compania a inregistrat o cifra de afaceri consolidata de peste 29 de milioane euro (cifrei de afaceri de 24,9 milioane euro inregistrata de Policolor in 2013 i se adauga rulajul de 4,4 milioane euro inregistrat prin subsidiara Deko Professional Services). Sub semnul unei continue oscilatii a pietei si a preturilor materiilor prime, Policolor a atins noi praguri de productie in perioada propice lucrarilor de constructii si a lansat noi game de produse atat pentru divizia de Vopsele si Lacuri Decorative cat si pentru domeniul auto, prin Klar Professional.

Numarul angajatilor Policolor a crescut in prima jumatate a anului cu 18%, la un total de 381 de persoane. „Am avut parte de o perioada cu o situatie meteo nefavorabila pentru lucrarile de constructii dar brandurile importante ale Policolor au inregistrat cresteri de peste doua cifre in ultimele luni. Piata ne arata insa ca daca activitatea de constructii nu se dezmorteste si nu recuperaza, nu vom avea o evolutie pozitiva a sectorului pana la final de an”, a declarat Marius Vacaroiu, CEO al Policolor.

Citeste si:
Piata de autorefinish din Romania a depasit 21 mil. euro anul trecut
Policolor: Piata de...

Policolor este unul dintre cei mai importanti producatori de lacuri si vopsele din Romania, pe o piata pe care mai concureaza alaturi de Kober, Fabryo, Deutek, Azur sau Daw Benta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri