Guvernul incearca prin Hotarare sa abroge textul din Codul Fiscal conform caruia profesiile liberale si cei platiti prin drepturi de autor sunt activitati independente, acestea urmand sa fie recalificate ca dependente, a declarat Anca Vlad, vicepresedinte al Confederatiei Nationale a Patronatelor din Romania si presedinte al grupului Fildas, in cadrul unei intalniri cu presa.

“Antreprenorii mari, dar mai ales cei mici sunt foarte derutati ca urmare a masurilor represive din piata organizate de ANAF. La controale, se ocolesc antreprenorii externi in defavoarea celor romani. Ma doare cand vad disperarea unor colegi antreprenori. O problema mare care ma preocupa insa in ultimul timp este o ofensiva impotriva profesiilor liberale”, a explicat Vlad.

Profesiile liberale reunesc specialisti precum medici, arhitecti, consultanti fiscali, experti contabili, medici veterinary si farmacisti, in total fiind vorba de circa 400.000 de persoane. Practic, daca proiectul aflat in dezbatere publica va fi aprobat, persoanele cu profesii liberale vor fi recalificate ca avand activitati dependente.

Ea a mai spus ca proiectul Guvernului se afla intr-un document de 25 de pagini, prezentat ca fiind o armonizare cu legislatia europeana in privinta persoanelor cu handicap.

Sursa foto: ancavlad.ro

Citeste si:
Pe ce legi vrea Guvernul Orban sa isi angajeze raspunderea
Cum arata pachetul de legi...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Cum vrea Guvernul Orban sa modfice OUG 114