Guvernul incearca prin Hotarare sa abroge textul din Codul Fiscal conform caruia profesiile liberale si cei platiti prin drepturi de autor sunt activitati independente, acestea urmand sa fie recalificate ca dependente, a declarat Anca Vlad, vicepresedinte al Confederatiei Nationale a Patronatelor din Romania si presedinte al grupului Fildas, in cadrul unei intalniri cu presa.

“Antreprenorii mari, dar mai ales cei mici sunt foarte derutati ca urmare a masurilor represive din piata organizate de ANAF. La controale, se ocolesc antreprenorii externi in defavoarea celor romani. Ma doare cand vad disperarea unor colegi antreprenori. O problema mare care ma preocupa insa in ultimul timp este o ofensiva impotriva profesiilor liberale”, a explicat Vlad.

Profesiile liberale reunesc specialisti precum medici, arhitecti, consultanti fiscali, experti contabili, medici veterinary si farmacisti, in total fiind vorba de circa 400.000 de persoane. Practic, daca proiectul aflat in dezbatere publica va fi aprobat, persoanele cu profesii liberale vor fi recalificate ca avand activitati dependente.

Ea a mai spus ca proiectul Guvernului se afla intr-un document de 25 de pagini, prezentat ca fiind o armonizare cu legislatia europeana in privinta persoanelor cu handicap.

Sursa foto: ancavlad.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri