Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) cumpara carburanti de 4,7 milioane de lei, fara TVA, in urma unei licitatii deschise, de la compania Lukoil Romania, care este suspectata de spalare de bani.

Acordul cadru se va intinde pe o perioada de patru ani si vizeaza livrarea de benzina fara plumb si de motorina, pe baza cardurilor de credit si a bonurilor valorice, la benzinariile companiei. Contractul a fost atribuit in urma unei licitatii deschise desfasurata prin Sistemul Electronic de Achizitii Publice, potrivit Mediafax.

"La licitatie s-au inscris trei ofertanti, iar oferta castigatoare a fost declarata in conformitate cu dispozitiile legale in materia achizitiilor publice, respectiv criteriul «pretul cel mai scazut». In urma clasamentului facut in functie de criteriul sus mentionat a fost declarata castigatoare oferta SC Lukoil Romania SRL. In termenul prevazut de lege, nu a fost depusa nicio contestatie de catre ceilalti competitori participanti la licitatie, prin urmare contractul cadru a fost incheiat la data de 16.09.2015", arata DNA, intr-un comunicat.

Directia Anticoruptie mentioneaza ca, potrivit OUG 34/2006 privind achizitiile publice, autoritatile contractante nu pot elimina din procedura de licitatie persoanele fizice sau juridice care fac obiectul unor anchete penale. In iulie, procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti care instrumenteaza dosarul Lukoil au extins masurile asiguratorii, punand sechestru asupra unor bunuri ce apartin companiei Lukoil Europe Holdings Bvatrium Olanda pana la concurenta sumei de doua miliarde de euro.

Dosarul in care Lukoil si reprezentanti ai sai sunt suspectati de spalare de bani si folosirea cu rea-credinta a creditului societatii a fost trimis in judecata, printre inculpati fiind Petrotel Lukoil Ploiesti, Lukoil Holdings Bvatrium, dar si romani si rusi din conducerea rafinariei din Ploiesti.

Procurorii care au instrumentat dosarul Lukoil au dispus disjungerea cercetarilor si urmarirea penala a SC Petrotel Lukoil si a directorului acesteia, Andrey Bogdanov, pentru evaziune fiscala si spalare de bani, alte 39 de firme avand calitatea de suspect pentru complicitate la cele doua infractiuni.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri