Licitatia pentru vanzarea fabricii de cauciuc sintetic Carom Onesti a fost programata pentru 27 noiembrie, pretul de pornire fiind stabilit la 154,69 milioane lei (43,69 milioane euro), fara TVA, informeaza NewsIn.Platforma Carom este alcatuita dintr-un teren cu o suprafata de peste 2,45 milioane metri patrati, cladiri, mijloace fixe si stocuri.

Licitatia pentru vanzarea fabricii de cauciuc a fost amanata de mai multe ori, dupa ce, initial, a fost avansat un termen la mijlocul lunii august, intrucat firma de evaluare a prezentat un raport de mediu incomplet.

Potrivit lichidatorului societatii din Onesti, Adrian Marghescu, singurele companii interesate sa participe la licitatia pentru preluarea fabricii Carom sunt Calder-A, firma care a incheiat un contract de novatie cu Balkan Petroleum pentru preluarea Rafo Onesti, si Chemiczna Dwory, principalul producator de cauciuc sintetic din Polonia. Vanzarea fabricii va permite recuperarea unei parti din creantele in valoare totala de 1,1 miliarde lei, din care circa 80%, catre stat.


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si