Piata de servicii medicale private a cunoscut o crestere de la an la an si acest proces va continua, datorita investitiilor in resurse umane, tehnologie, cat si in relatia directa cu pacientul. In opozitie, din pacate, spitalele de stat regreseaza sau stagneaza. Exista prea putine investitii in tehnologie, renovari sau in cadrele medicale, sustine Luca Militello, director general Spitalul Monza.

Te invitam la HealthCare Trends, eveniment wall-street.ro dedicat industriei farmaceutice si serviciilor medicale, unde va participa in calitate de speaker Luca Militello, directorul general al Spitalului Monza. Inscrie-te AICI pana marti, 6 martie, ora 12.00, pentru a participa GRATUIT la conferinta.

Provocarile unui furnizor de servicii medicale private in Romania

“Sunt o serie de provocari binevenite in bransa noastra, intrucat ele ne ambitioneaza sa oferim servicii din ce in ce mai performante pacientilor. In acest moment, una dintre marile noastre provocari este pozitionarea pe piata in top trei furnizori medicali si facem toate demersurile necesare in acest sens. Vrem sa le oferim pacientilor posibilitatea de a accesa serviciile noastre, indiferent ca se afla la Cluj, la Giurgiu, Constanta sau la Focsani. Extindem aceste clinici in orasele din Romania unde se simte acut lipsa lor”, spune Luca Militello.

Cum oferim pacientilor servicii medicale de calitate?

“Prin implicare si prin constientizarea faptului ca sistemul de sanatate public si cel privat ar trebui sa colaboreze in folosul pacientilor. Noi putem garanta calitatea, insa accesabilitatea pacientilor este legata si de suportul acordat de catre Ministerul Sanatatii si de fondurile alocate de catre Casa si de PNS, care sunt, de cele mai multe ori, insuficiente pentru pacienti. Calitatea actului medical si siguranta pacientului sunt asigurate atat de catre un medic bun, cat si de logistica si tehnologia performanta. Iar toate acestea necesita dedicare din partea reprezentantilor decizionali”, adauga directorul general al Spitalului Monza.

Spitalul Monza isi doreste o relatie mai directa cu statul, cat si cu spitalele publice. Dupa cinci ani de dezbateri, in care spitalul incearca sa ofere rezidentilor posibilitatea de a se specializa intr-o patologie cardiovasculara, nu a primit inca niciun raspuns din partea autoritatilor. Acest lucru poate reprezenta un dezavantaj atat pentru rezidenti si pacienti, cat si pentru sistemul de sanatate in general.

Deficit de personal medical sau lipsa de conditii necesare in spitale

“Misiunea tuturor ar trebui sa fie crearea conditiilor necesare pentru ca medicii nostri, care au luat decizia de a pleca in strainatate, sa se intoarca acasa. Avem dovezi clare ca acest lucru este posibil. La Spitalul Monza, medici romani, care s-au format sau au lucrat in Italia, Franta, Germania, s-au intors in tara pentru ca le-am putut oferi cadrul optim si tehnologia necesara, pentru a-si putea desfasura activitatea cu incredere.

In acelasi timp, este vorba despre formarea continua. Avem, de exemplu, medici care pleaca in Germania pentru a participa la cursuri de valva aortica, in Olanda pentru cursuri de EndoClamp, totul in interesul pacientilor. Sunt lucruri care ofera stabilitate si incredere, iar acestea se transmit in mod direct in actul medical”, conchide Militello.

Evenimentul HealthCare Trends, dedicat domeniului sanatatii, se adreseaza specialistilor din sistemul medical, antreprenorilor, reprezentantilor medicali si ai institutiilor de sanatate private, consultantilor, reprezentantilor din industria farmaceutica si fondatorilor de spitale private. Totodata, subiectele dezbatute in cadrul conferintei pot fi de interes pentru cei care isi doresc sa afle mai mult despre accesul pacientilor romani la servicii medicale si tratamente de calitate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri