Mega Mall, primul mall usor accesibil persoanelor cu deficiente de vedere dupa implementarea sistemului STEP-HEAR

Mega Mall a implementat sistemul de orientare STEP-HEAR, devenind primul centru comercial din Capitala accesibil persoanelor nevazatoare. Astfel, persoanele cu deficiente de vedere se vor putea deplasa mai usor in centrul comercial, beneficiind gratuit de asistenta audio in limba romana pentru deplasare, folosind aceasta aplicatie.

„Usa Mega Mall este larg deschisa pentru oricine si, cu ajutorul acestei tehnologii, speram ca persoanele cu deficiente de vedere se vor simti mai confortabil si se vor putea orienta independent,” au declarat reprezentantii Mega Mall.

Tehnologia STEP-HEAR functioneaza pe baza unui sistem de senzori si a unor sisteme de alerta care au rolul de a ajuta persoanele cu deficiente de vedere, dar si care folosesc fotolii rulante, sa gaseasca drumul cel mai sigur in spatiile publice. Beneficiarii trebuie sa isi instaleze pe telefon aplicatia STEP-HEAR, disponibila gratuit pentru dispozitivele iOS si Android. De indata ce telefonul mobil detecteaza senzorii din proximitate, dispozitivul vibreaza. Apoi, utilizatorul trebuie sa atinga ecranul telefonului si vor fi redate audio, in limba romana, toate informatiile necesare pentru deplasare, precum: pozitia, descrierea elementelor din jurul lor, distanta pe care o mai au de parcurs pana la punctele de interes, directia spre care trebuie sa se indrepte in functie de dorintele si nevoile de deplasare.

La 30 septembrie 2019, in Romania erau inregistrate aproape 95.000 de persoane cu deficiente de vedere, dintre care 2.757 copii, potrivit Autoritatea Nationala pentru Persoanele cu Dizabilitati.

Mega Mall este unul dintre centrele comerciale din Bucuresti inaugurat in urma unei investitii de 165 de milioane de euro. Centrul acopera in total 220.000 metri patrati si face parte din portofoliul NEPI Rockastle. Mall-ul dispune de un spatiu inchiriabil de aproximativ 76.000 de metri patrati, dispusi pe 5 niveluri, si gazduieste peste 200 de magazine, dar si o parcare cu o capacitate de aproximativ 3.000 de locuri dispuse pe 7 niveluri, dintre care 1.000 sunt situate pe acoperis.

Citeste si:
Unde patinăm în aer liber în București?
Unde patinăm în aer liber în...

Sursa foto: Facebook Mega Mall

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri