Grupul GRAMPET anunță lansarea operațiunilor Train Hungary – Sucursala Ljublijana în Slovenia, extinzându-și astfel activitatea diviziei de transport feroviar de marfă la zece țări din regiune.

„Extinderea pe piața de profil din Slovenia se încadrează în strategia de eficientizare și interconectare a serviciilor pe care le oferim clienților noștri internaționali. Operatorii noștri sunt prezenți cu licențe de transport / certificat de siguranță pe opt rețele europene și realizează, astfel, un circuit complet al schimburilor de marfă, rezultând o interoperabilitate regională mai puternică printr-o conectivitatea mai bună”, subliniază, într-un comunicat de presă, Gruia Stoica, Președintele Grupului GRAMPET – Grup Feroviar Român. „Primele săptămâni de activitate în Slovenia au generat rezultate foarte bune, în linie cu perspectivele întregii activități de transport internațional de marfă din cadrul Grupului GRAMPET”.

Divizia, care include operatorii GRUP FEROVIAR ROMÂN, TRAIN HUNGARY Budapesta, TRAIN HUNGARY - Sucursala Zagreb, BULGARIAN RAILWAY COMPANY, EURORAIL LOGISTCS doo Serbia, GRAMPET CARGO AUSTRIA și TRAIN HUNGARY – Sucursala Ljublijana, oferă soluții logistice complexe prin intermediul unei flote de aproximativ 20.000 vagoane și 400 locomotive.

„Per ansamblu, acești operatori generează o parte importantă din cifra noastră anuală de afaceri, cele mai importante rezultate fiind înregistrate în Ungaria, Croația și Bulgaria, unde creștem susținut, de la an la an”, continuă Gruia Stoica.

Astfel, în 2013 grupul a preluat uzina de vagoane Debrecen Vagongyár din Ungaria, un lider cu tradiţie pe piaţa reparatorie de material rulant din Europa. Recent, GRAMPET a anunțat achiziționarea terenului de 28 de hectare pe care se află fabrica, la prețul de 6,5 milioane de euro. Această investiție face parte din planul de 14 milioane de euro pe care Grupul GRAMPET vrea să îi investească în următorii 5 ani pentru dezvoltarea fabricii.

„Toate aceste operațiuni sunt profitabile și își sporesc contribuția la rezultatele consolidate de grup în fiecare an. Pentru noi, acest succes este o dovadă clară că antreprenorii români pot concura de la egal la egal pe piața internațională, alături de liderii industriilor de profil. În ceea ce ne privește, suntem optimiști că există oportunități importante de consolidare și creștere regională în următorii ani, în contextul marilor proiecte de infrastructură anunțate la nivel european și al reașezării lanțurilor globale de distribuție post-pandemie. Obiectivul financiar este să creștem contribuția diviziei noastre internaționale la 30% din cifra de afaceri anuală în următorii cinci ani, atât prin consolidarea activităților existente, cât și prin intrarea pe noi piețe”.

Grupul GRAMPET este cel mai mare grup feroviar și operator logistic privat din România şi din Europa Centrală și de Sud-Est, având în jur de 7.000 de angajați. Înființată acum mai bine de 20 de ani, a devenit prima multinațională cu capital românesc, extinzându-se pe rând în Bulgaria (2004), Ungaria (2005), Republica Moldova și Germania (2010), Austria și Slovacia (2012), Croația (2016), Serbia (2018), Grecia (2019) și Slovenia (2021). În prezent analizează extinderea pe alte șase piețe europene - Macedonia, Muntenegru, Slovacia, Cehia, Belgia și Olanda.

Sursa foto: GRAMPET

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri