Pe măsură ce se apropie iarna, mulți oameni se vor gândi când ar trebui să pornească din nou încălzirea centrală sau centrala termică pe gaz. Însă mulți sunt îngrijorați de valoarea facturilor de energie pe care le vor plăti atunci când își vor porni încălzirea.

Din cauza costurilor în creștere ale energiei, mulți ar putea fi reticenți în a-și porni centrala termică pe gaz până când au nevoie de ea, în încercarea de a economisi bani. Pentru cei care se vor afla probabil în această situație, experții au împărtășit câteva sfaturi despre cum pot amâna membrii publicului să își pornească încălzirea.

Pornirea încălzirii centrale este în special unul dintre semnele sigure că a sosit iarna. Există, totuși, o serie de modalități de a amâna pornirea încălzirii, menținându-vă mai mult timp la căldură și economisind acei bănuți în plus. Folosirea unui sistem de protecție împotriva curenților de aer este una dintre cele mai rapide și mai ieftine modalități de a vă menține casa caldă, împiedicând intrarea aerului rece și ieșirea aerului cald pe sub uși.

Păstrarea perdelelor închise sau investiția într-o căptușeală termică pentru perdele vă poate ajuta, de asemenea, să împiedicați ieșirea aerului cald - numai acest truc poate reduce pierderile de căldură de la o centrala termică pe gaz sau un termoșemineu cu până la 25%.

De asemenea, este important de reținut că lăsarea încălzirii la nivel scăzut toată ziua nu reduce facturile de încălzire. A avea încălzirea pornită doar când și cât aveți nevoie, este cea mai bună modalitate de a economisi energie. Folosirea unui termostat cu temporizator oferă o soluție simplă și rapidă pentru a vă controla eficient încălzirea.

Iată câteva modalități prin care puteți economisi bani la facturile de încălzire.

Îmbunătățiți-vă termostatul

Dacă locuiți într-o proprietate mai veche și nu v-ați mai schimbat termostatul de ceva vreme, ar putea fi timpul să căutați o actualizare. Acest lucru se datorează faptului că termostatele se degradează în timp, ceea ce poate duce la întârzieri în pornirea unei centrale sau la încălzirea locuinței dvs. la temperaturi mult mai ridicate decât este necesar.

Actualizarea termostatului dvs. poate duce, de asemenea, la o mai mare precizie în comunicarea dintre termostat și o centrală termică pe gaz, împiedicând risipa de energie și economisind mai mulți bani.

Blocați curenții de aer

Golurile nedorite din locuința dvs. pot duce la scăpări de căldură, obligându-vă să lăsați încălzirea pornită mai mult timp. Una dintre modalitățile cheie de a vă proteja casa împotriva curenților de aer este să identificați „zonele cu probleme", care pot include ușile, ferestrele, coșurile de fum și podelele.

Proprietarii de locuințe pot bloca aceste zone nedorite folosind benzi de protecție împotriva curenților de aer în jurul ferestrelor și ușilor sau materiale de umplutură flexibile pe bază de silicon pentru podele.

Mobilier moale

Mobilierul moale - cum ar fi perdelele și covoarele - poate contribui la creșterea izolației. Cu toate acestea, în cazul locuințelor care au pardoseală dură, un covor de bună calitate poate totuși ajuta la prevenirea scăpărilor de căldură.

Reduceți termostatul cu 1 grad C

Dacă reduceți termostatul cu doar 1 grad C, puteți economisi până la 10 % din factura de încălzire de la o centrală termică pe gaz. Este important să rețineți că dacă ridicați termostatul nu vă va încălzi mai repede camera, prin urmare, este o idee bună să testați cât de jos puteți coborî cu termostatul dumneavoastră.

Curățați regulat caloriferele

O acumulare de praf nu numai că vă poate afecta în mod negativ sănătatea, dar poate, de asemenea, împiedica căldura să iasă eficient din calorifer, forțându-l să lucreze mai mult pentru a încălzi o cameră. De asemenea, ar trebui să evitați să vă uscați hainele pe calorifer, deoarece acestea pot împiedica căldura să iasă și să încălzească încăperea, ducând în același timp la creșterea mucegaiului și a umidității.

Verificați masca

Dacă folosiți o mască de calorifer, asigurați-vă că aceasta este un bun conductor de căldură. Măștile de calorifer realizate din materiale de calitate slabă, cum ar fi lemnul, pot împiedica dispersarea eficientă a căldurii.

Sursa foto: unsplash.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri