Aproape jumătate din consumul de energie al casei dvs. provine de la sistemul de încălzire și, prin urmare, este cea mai mare cheltuială cu energia. Puteți menține costurile la un nivel scăzut dacă nu porniți temperatura 24 de ore din 24, 7 zile din 7 și, în același timp, dacă faceți inspectarea și întreținerea de centrală termică pe gaz cel puțin o dată pe sezon de încălzire. Aceasta este doar o parte a soluției pentru a economisi la facturile de încălzire.

De la adăugiri mai mici la schimbări mai mari, iată câteva moduri în care puteți îmbunătăți o centrală termică pe gaz, rezultând o casă mai confortabilă și facturi mai mici la gaz.

Climatizați-vă casa cu izolație și etanșare a aerului

Una dintre cele mai eficiente modalități prin care puteți avea un impact asupra confortului locuinței dvs. și puteți îmbunătăți eficiența unui sistem de centrală termică pe gaz este prin climatizarea locuinței. Adăugarea izolației și etanșarea zonelor cu curenți de aer mențin aerul încălzit sau răcit în interiorul casei dvs. și frigul iernii și căldura verii afară. Ca urmare, sistemul dvs. de încălzire nu va trebui să lucreze atât de mult pentru a vă menține confortul, prelungindu-i durata de viață.

Treceți la un echipament de încălzire pe gaz natural de înaltă eficiență

Când este timpul să vă înlocuiți sistemul de încălzire - după 15-30 de ani, în funcție de cât de bine a fost întreținut - căutați echipamente de înaltă eficiență pentru a oferi mult confort cu mai puțină energie necesară. O centrală termică pe gaz de înaltă eficiență pot costa puțin mai mult la început, dar economiile pe termen lung în ceea ce privește costurile de energie și de întreținere fac din ele o investiție înțeleaptă.

Nu este nevoie să vă înlocuiți în întregime sistemul de încălzire pentru a-l face mai eficient. Iată câteva completări care pot duce la economii mari.

Adăugați controale de resetare exterioară la un cazan pe gaz

Temperatura centralei dvs. poate fi ajustată automat în sus sau în jos în funcție de temperatura exterioară atunci când adăugați controale de resetare sensibile la condițiile meteorologice. Acest lucru înseamnă că boilerul dvs. nu se va încălzi inutil în zilele mai blânde de iarnă. Rezultatul este o economie de până la 10% din costurile de încălzire.

Utilizați un ventilator de recuperare a căldurii

Aerul cald care iese prin sistemul de ventilație al casei dvs. conține energie termică irosită. Dar până la 70% din această căldură poate fi recuperată cu ajutorul unui ventilator de recuperare a căldurii și trimisă înapoi în casă, reducând astfel nevoia ca sistemul de încălzire să funcționeze pentru a compensa energia irosită.

Reglați termostatul camerei dvs.

Un termostat de cameră previne ca o centrală termică pe gaz să folosească mai mult combustibil decât este necesar. Acesta va porni încălzirea până când încăperea atinge temperatura pe care ați setat-o și apoi o va opri până când temperatura scade sub temperatura programată.

Termostatul trebuie setat la cea mai scăzută temperatură confortabilă, de obicei între 18°C și 21°C. Nu este necesar să măriți temperatura termostatului de cameră atunci când afară este mai frig; casa se va încălzi până la temperatura setată indiferent de vreme, însă poate dura ceva mai mult în zilele mai reci. Ridicarea termostatului de cameră nu va face ca locuința dumneavoastră să se încălzească mai repede.

De asemenea, țineți cont de faptul că termostatele de cameră au nevoie de o circulație liberă a aerului pentru a detecta temperatura, așa că asigurați-vă că nu sunt blocate de perdele sau mobilier și țineți-le departe de sursele de căldură.

Instalați un termostat Wi-Fi

Termostatele Wi-Fi preiau potențialul de economisire a energiei al termostatelor programabile și adaugă o serie de caracteristici care fac și mai ușoară și mai convenabilă gestionarea temperaturii din casa dvs. Termostatele Wi-Fi vă permit să controlați temperatura cu ajutorul smartphone-ului, astfel încât să puteți ajusta confortul, indiferent dacă vă aflați pe canapea sau pe drumul de întoarcere spre casă în timpul navetei de seară. Unele modele se vor regla automat în funcție de programul dvs. sau de vremea actuală.

Sursa foto: unsplash.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri