Centrala termică în condensare este cea mai modernă și avantajoasă soluție de încălzire a locuinței. Poate fi montată atât într-o vilă de mari dimensiuni, cât și într-o garsonieră foarte mică, iar eficiența încălzirii este una deosebit de ridicată.

Dacă o centrală de generație mai veche, convențională, pe gaz, are o eficiență de aproximativ 80%, un model în condensare poate ajunge la un randament al încălzirii de peste 100%. Desigur, există câteva condiții pentru a se atinge această eficiență: centrala trebuie să fie corect instalată, să fie verificată constant de personal autorizat și să fie de calitate, cum este o centrală termică în condensare Ariston.

Centralele termice pe gaz în condensare au însă și alte avantaje, dar și câteva dezavantaje, pe care le prezentăm în continuare.

Avantajele unei centrale în condensare

Avantajele unei centrale moderne, în condensare, sunt mult mai numeroase decât dezavantajele. Printre acestea, menționăm:

  • Are un grad ridicat de eficiență: datorită sistemului în condensare, nu se pierde deloc căldură și nici combustibil, deoarece gazele arse vor fi reutilizate.
  • Are un consum redus față de vechile centrale pe gaz: consumă cu aproximativ 30% mai puțin gaz decât o centrală convențională.
  • Durata de viață este mare: în funcție de producător și de model, o centrală în condensare, dacă este corect montată și întreținută corect prin revizii anuale, poate funcționa impecabil chiar și 15 ani.
  • Este mai prietenoasă cu mediul: consumă mai puțin gaz și emite mai puține emisii poluante, deoarece gazele arse sunt reutilizate.
  • Este ușor de montat și de utilizat: are dimensiuni compacte și poate fi montată pe un perete, astfel încât nu ocupă mult loc și nici nu are nevoie de o cameră tehnică dedicată. În plus, poate fi controlată de la distanță, cu ajutorul unor aplicații digitale și poate fi automatizată. Dacă i se atașează un termostat, centrala va porni și se va opri singură, atunci când temperatura din locuință va ajunge la nivelul setat de utilizator.

Dezavantajele unei centrale termice în condensare

Chiar dacă dezavantajele unei centrale termice de acest fel sunt mai puține comparativ cu avantajele oferite, este normal să le menționăm și pe acestea. În acest fel, vei putea decide, în cunoștință de cauză, dacă o centrală în condensare este soluția potrivită și pentru tine. Minusurile acestui tip de centrală sunt:

  • Prețul mai mare de achiziție: chiar dacă o centrală în condensare este mai scumpă decât modele vechi, convenționale, în timp îți vei amortiza costurile, deoarece facturile tale la gaze vor fi mai mici. Nu uita să ții cont și de normativele europene, care spun că, în Uniunea Europeană, nu mai este permisă comercializarea centralelor termice convenționale,
  • Montajul trebuie să fie realizat de specialiști: pentru ca o centrală în condensare să funcționeze la parametri săi maximi, trebuie să fie aleasă corect, astfel încât capacitatea ei să fie cea recomandată pentru suprafața care trebuie încălzită. Apoi, este obligatoriu ca instalarea ei să fie realizată așa cum trebuie și să existe un sistem de scurgere pentru condensul care se formează.

Acestea sunt cele mai importante avantaje și dezavantaje ale unei centrale termice în condensare. Dacă vrei să-ți cumperi și tu o centrală de acest fel, discută cu specialiștii și informează-te cât mai bine, ca să fii sigur că ai ales modelul cel mai potrivit pentru nevoile tale.

Sursa foto: https://www.ariston.com/ro-ro/produse/centrale-termice/condensare/alteas-one-net/

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri