Euroclinic, primul spital general privat din Romania, aniverseaza doi ani de la inaugurare. Parte integranta a sistemului de asigurari de sanatate Medisystem, Euroclinic a inregistrat venituri totale de 4,2 milioane lei in primele 5 luni ale anului 2007, in crestere cu 111% fata de 2006.
Un numar de peste 1.600 de interventii chirurgicale, precum si aproape 116.000 de consultatii, proceduri, investigatii, teste diagnostice au fost realizate in cadrul Euroclinic in primii doi ani de existenta. Dintre interventiile chirurgicale efectuate: 54% reprezinta interventii de Obstetrica Ginecologie, 24% de Chirurgie Generala, 8% de Ortopedie, 5% de ORL, 5% de Chirurgie Vasculara si 4% de Chirurgie Plastica si Oftalmologie.

In plus fata de momentul lansarii din 2005, la Euroclinic au fost deschise alte trei noi cabinete: de obstetrica ginecologie, ecografie si neonantologie, valoarea totala a investitiilor realizate pana in prezent ridicandu-se la peste 10 mil. euro.

„Ne bucuram ca, in cei doi ani de functionare, Euroclinic a reusit sa mentina acelasi standard al calitatii in domeniul serviciilor medicale, fapt confirmat atat de profitul obtinut, cat mai ales de gradul foarte ridicat de satisfactie al pacientilor, acesta fiind de 98%”, declara Catalin Andrew Popa, directorul general Euroclinic. „Tinand cont de evolutia inregistrata de Euroclinic pana acum, ne asteptam la un numar de peste 6.000 de pacienti noi pana la sfarsitul anului 2007, cu o crestere de 2 ori mai mare fata de anul precedent”, a adaugat acesta.

2.100 de cetateni straini au fost pacienti ai Euroclinic, majoritatea lor din SUA si UE, arata un studiu realizat de spital in colaborare cu Kent Bussines School a Universitatii din Kent.

Pentru programele speciale de sanatate, Euroclinic a inregistrat peste 300 de solicitari, din care au fost realizate cu succes peste 100 de interventii prin metode inovatoare. Dintre realizarile inregistrate de Euroclinic in cei doi ani de activitate se numara: scoala Parintilor - un program special pentru gravide care beneficiaza de monitorizarea complexa a sarcinii, operatiile de cancer de col cu pastrarea fertilitatii, realizate in premiera in Romania la Spitalul Euroclinic de catre Conf. Dr. Petre Bratila, cura chirurgicala a tulburarilor de statica pelvina si a incontinentei urinare, un program special destinat sanatatii femeii, condus de Conf. Dr. Petre Bratila, in colaborare cu Prof. Dr. Goeschen si Dr. Müller- Funogea, de la Clinica Achen din Germania, aplicarea tehnicii chirurgicale CHIVA, pentru varicele membrelor inferioare, de catre Dr. Gabriela Cozmanciuc si echipa de medici specialisti din Paris si tratarea cancerului de prostata prin crioterapie, aplicata de Prof. Dr. Mihai Lucan si Prof. Dr. Ullrich Witzsch, de la Spitalul Nord West Frankfurt, din Germania.

Primele brute subscrise pentru asigurarile de sanatate Medisystem au crescut cu 265% in primele 4 luni ale anului 2007 fata de perioada similara a anului 2007. In acest moment, cota de piata detinuta de INTERAMERICAN pe segmentul asigurarilor de sanatate Medisystem este de aproximativ 27% din totalul pietei. Din totalul pacientilor Euroclinic, 20% beneficiaza de planurile de sanatate Medisystem.

Euroclinic face parte din reteaua Medisystem in care INTERAMERICAN a investit masiv in ultimii doi ani. In acest moment, reteaua Medisystem detine peste 170 de furnizori de servicii medicale cu peste 2000 de medici generalisti si specialisti si asigura acoperire pentru 32 orase ale Romaniei.

Medisystem este un concept integrat care pune accent pe preventie. Programul ofera planuri de sanatate, atat individuale, cat si pentru companii. Acestea includ vizite la medici generalisti si specialisti, proceduri medicale, investigatii de diagnostic, toata gama de teste de laborator si investigatii imagistice, control anual preventiv, spitalizare si interventii chirurgicale in Euroclinic, transport de urgenta si Centrul de Coordonare 9677.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri