Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Marius Nicoara, a declarat, luni, ca firma aeriana low-cost Wizz Air nu se va intoarce pe Aeroportul International Targu Mures, in ciuda afirmatiilor ministrului Dezvoltarii Regionale, Lucrarilor Publice si Locuintelor, Borbely Laszlo.

WizzAir a anuntat pe data de 18 octombrie ca isi muta toate zborurile din Transilvania de la aeroportul din Targu Mures la cel Cluj-Napoca din data de 13 noiembrie, transmite corespondentul NewsIn.

Nicoara a catalogat declaratiile lui Borbely – care a afirmat ca Guvernul va investi in Aeroportul din Targu Mures pentru a nu pierde serviciile WizzAir – drept demersuri politice si s-a aratat increzator ca Aeroportul International Cluj-Napoca ofera conditiile cele mai bune si un bazin de calatori destul de mare pentru ca WizzAir sa opereze de aici, asa cum a fost anuntat joi, 18 octombrie, de catre oficialii firmei.

„Demersurile politice nu pot avea influenta. Cred ca fiind firma privata, pentru Wizz Air vor avea prioritate conditiile oferite si deschiderea aratata, precum si calculele economice facute. Sunt convins ca Wizz Air nu va parasi Aeroportul International Cluj-Napoca”, a declarat presedintele CJ Cluj, in cadrul unei conferinte de presa. Acesta a adaugat ca pana la sfarsitul anului 2008, Aeroportul Cluj-Napoca va castiga, prin venirea Wizz Air 200.000 de pasageri, o parte din ei fiind luati din bazinul de calatori ai Aeroportului din Targu Mures. Totodata, Marius Nicoara a mai spus ca investitiile anuntate de Borbely nu se pot realiza de pe o zi pe alta. „Este o chestiune de durata, poate de un an, pana se aloca banii, pana se organizeaza licitatii, pana se cumpara echipamentul necesar aeroportului”, a mai spus Mariu Nicoara.

Oficialii Wizz Air au semnat cu Aeroportul International Cluj-Napoca un contract cand au anuntat relocarea, insa potrivit lui Nicoara acest contract nu prevede clauze de reziliere, ci doar o colaborare pe termen nelimitat.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Pasagerii unei curse Wizz Air, pusi sa plateasca check-in-ul gratuit