Licitatia organizata de Casa Artmark va prezenta colectionarilor 127 de lucrari semnate de pictori romani, estimate la o valoare totala de aproximativ 1 milion de euro.
In premiera pentru piata de arta din Romania, sute de lucrari ale celor mai importanti pictori romani care au abordat genurile Impresionism si Postimpresionism vor fi scoase la vanzare intr-o licitatie publica.

Cele mai asteptate tablouri sunt cele semnate Nicolae Grigorescu, Stefan Luchian si Camil Ressu. Vedeta licitatiei este lucrarea "Car cu Boi" a lui Grigorescu, o capodopera a artistului roman, estimata la o valoare ce depaseste 200.000 de euro. In acest moment, Car cu Boi este cel mai valoros tablou din Romania si ar putea deveni, odata cu licitatia organizata de Artmark, si cea mai scumpa lucrare vanduta vreodata in tara noastra.

Evenimentul este un prilej pentru colectionarii si investitorii din Romania de a achizitiona o serie intreaga de lucrari celebre si valoroase. "Baieti scaldandu-se", semnata Camil Ressu si "Trandafiri", a lui Stefan Luchian, fiecare dintre ele estimata la o valoare de 35.000 de euro, sunt doar cateva dintre cele mai asteptate picturi.

Reprezentantii casei de licitatii Artmark estimeaza ca investitiile in obiecte de arta vor creste in aceasta toamna, iar valoarea totala in 2010 o va depasi, pana la sfarsitul sezonului, de doua ori pe cea a anului trecut. Mai mult decat atat, indicatorii economici arata ca, in vreme de recesiune, in timp ce pietele de investitii traditionale pierd puncte importante din cifra profiturilor, singura industrie care reuseste sa-si pastreze randamentul este arta.Piata de arta isi dubleaza valoarea in 2010

Toate lucrarile inscrise in licitatia „Impresionism si Postimpresionism romanesc” sunt apreciate, atat datorita pictorilor care le-au semnat cat si curentului artistic din care fac parte. Impresionismul s-a bucurat, in tara noastra, de o mare popularitate la sfarsitul secolului al IX-lea, inceputul secolului XX, fiind curentul care a adus transformari radicale asupra viziunii artistice care se practica pana in acel moment in pictura.

Cele 127 de lucrari inscrise in licitatia Impresionism si Postimpresionism romanesc pot fi admirate in perioada 25-30 septembrie in Foaierul Operei Nationale din Bucuresti. Operele vor fi scoase spre vanzare pe 30 septembrie, in cadrul licitatiei care va avea loc tot la Opera Romana.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri