La 1 ianuarie 2011 Shachar Shaine, cel care a condus timp de sase ani United Romanian Breweries Bereprod (URBB), producatorul Tuborg, a predat stafeta lui Hezy Ovadia. A decis insa sa ramana in Romania, refuzand toate ofertele primite in strainatate si vorbeste rezervat despre proiectele viitoare. Balanta inclina insa in favoarea antreprenoriatului, a declarat Shaine pentru wall-street.ro.
“Am avut numeroase oferte din strainatate pe care le-am refuzat. Chiar saptamana trecuta m-am eliberat de aceasta grija si am refuzat toate ofertele in favoarea Romaniei. A fost cea mai grea decizie pentru mine. In primul rand din punct de vedere emotional – imi place Romania, in al doilea rand exista oportunitati aici. Situatia macroeconomica nu este atat de grava precum se arata la televizor, numarul de locuitori este atractiv pentru orice investitor si este un moment bun pentru investitii. Am luat o decizie optima punand in balanta toate aspectele”, spune Shachar Shaine.

A venit in Romania in urma cu 11 ani si primul impuls pe care l-a avut a fost sa iasa in oras, sa observe oamenii. Tara, in ansamblul ei, nu era inca dezvoltata, insa avea potential. S-a obisnuit greu cu birocratia si vremea din Romania, mult mai friguroasa decat in Israel, povestea Shaine intr-un interviu anterior acordat wall-street.ro.

Intrebat despre proiectele viitoare, Shaine a precizat ca “nu va concura cu Tuborg”, insa va fi implicat intr-o afacere in care isi poate utiliza toate cunostintele acumulate de-a lungul carierei profesionale. Primul sau loc de munca in marketing a fost in cadrul Coca Cola Israel. Inainte de profesa in marketing, Shachar Shaine a lucrat in domeniul planificarii industriale. Prima functie ocupata in cadrul URBB a fost vicepresedinte de marketing.

“Voi anunta foarte curand, fie pana la finalul acestei luni, fie in februarie, noul meu proiect. Cred ca cel mai probabil va fi o afacere pe cont propriu,
in antreprenoriat. Am cautat un domeniu in care am experienta, in care imi pot folosi cunostintele”, afirma Shaine.

Shachar Shaine a absolvit Universitatea Technion din Haifa, dupa care si-a aprofundat cunostintele prin Executive MBA la Bredford University.

Este casatorit si are trei copii.

Conducerea URBB a fost preluata de Hezy Ovadia, cu o experienta de peste 15 ani in piata de profil, inclusiv la Carlsberg Group - Israel Beer Breweries Ltd. Ovadia are studii in domeniul financiar si un EMBA in Managementul Afacerilor, ambele absolvite la Universitatea din Tel Aviv.

URBB a inregistrat anul trecut o crestere a vanzarilor cu 7% in volum si cu 3% in valoare, fata de 2009. Portofoliul companiei cuprinde marcile internationale de bere - Tuborg, Tuborg Strong, Tuborg Christmas Brew, Carlsberg, Skol, Guinness, Holsten si Kilkenny si bauturile racoritoare - Orangina si Granini, respectiv apa minerala Bilbor. Compania are peste 800 de angajati.

Industria berii din Romania a scazut cu aproximativ 5% anul trecut, potrivit estimarilor companiei.

Principalii competitori ai URBB sunt Ursus Breweries, Bergenbier SA, Heineken Romania si Romaqua Group.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri