"Nu vad schimbari fundamentale dupa alegeri, nu sunt optimist in acest sens. Am vazut in ultimii 20 de ani ca schimbarea puterii nu a adus schimbari fundamentale si asta este problema principala a clasei politice", a spus van Groningen, citat de Mediafax.

El a aratat, in acest context, ca la nivel politic ar trebui sa se vorbeasca mai putin si sa existe mai multa concentrare pe ceea ce trebuie facut pentru a imbunatati mediul economic.

"Politicienii sunt concentrati pe recastigarea alegerilor si pe obiective pe termen scurt. Sectorul privat trebuie sa faca in continuare eforturi pentru a dialoga cu politicul, avem nevoie de acest dialog, care acum este bazat doar pe imagine", a afirmat van Groningen, care este si presedintele si directorul general al Raiffeisen Bank.

In acelasi timp, reprezentantul oamenilor de afaceri a reiterat necesitatea ca Romania sa asigure un mediu economic predictibil, sa-si stabileasca strategii sectoriale si sa adopte reguli aplicate de toata lumea.

"Vrem investitori care sa investeasca pe termen lung? Ei au nevoie de predictibilitate si nu cred ca avem predictibilitate. Trebuie sa explic investitorilor ce se intampla in Romania. Avem nevoie de strategii sectoriale, de un proces de elaborare a legilor clar si cu consultarea mediului de afaceri. Legile trebuie respectate de toti, avem nevoie de acces la justitie, intr-un timp rezonabil. Daca nu avem toate acestea vom avea un alt fel de investitori", a adaugat van Groningen.