Taxele si impozitele locale vor ramane la nivelul actual in municipiul Brasov, afirma reprezentantii Primariei, care spun ca ultima majorare a acestor taxe a fost in 2009, transmite Mediafax.
"Impozitele si taxele locale nu vor creste. Vor ramane la fel ca anul trecut. De fapt, nu s-au mai majorat din 2009", a declarat, joi, purtatorul de cuvant al Primariei Brasov, Sorin Toarcea.

Consilierii locali brasoveni au aprobat din decembrie o hotarare de Consiliu Local prin care taxele locale sa fie mentinute la nivelul actual.
Autoritatile estimeaza ca incasarile din impozite si taxe locale se vor ridica la aproximativ 174 de milioane de lei.

"Estimam, in acest an, incasari din venituri proprii, respectiv taxe si impozite, in valoare de aproximativ 174 milioane de lei”, a declarat presedintele Comisiei de buget-finante din Consiliul Local Brasov, Catalin Leonte.

"Ordonanta buclucasa"

Guvernul a adoptat, miercuri, ordonanta care stabileste ca "pentru anul 2013" autoritatile locale pot adopta hotarari privind reducerea nivelurilor valorilor impozabile, impozitelor, taxelor locale si amenzilor prevazute in hotararea de guvern aprobata in 2012, "cel mult pana la nivelurile prevazute prin hotararile autoritatilor administratiei publice locale respective, adoptate de catre acestea pentru anul 2012".

Autoritatile locale care mentin taxele si impozitele la nivelul din 2012 vor fi obligate sa aplice anul viitor un cuantum indexat cu inflatia, conform hotararii de guvern din luna decembrie, daca pe parcursul acestui an nu vor fi decise alte modificari, a declarat, miercuri, vicepremierului Liviu Dragnea.

In luna decembrie 2012, Guvernul a emis o hotarare conform careia nivelul taxelor locale prevazute in grila creste in 2013 cu 16,05% ca urmare a indexarii cu rata inflatiei pe ultimii trei ani, precizand ca, fata de suma rezultata, autoritatile locale pot decide o crestere sau o scadere intr-o marja de 20%.

Aici vor fi majorate taxele

In multe orase din tara autoritatile au decis majorarea taxelor si impozitelor locale cu 16%, dar sunt si situatii, cum ar fi la Craiova sau Constanta, unde s-a decis mentinerea acestora la nivelul din anul 2012. De asemenea, sunt si orase precum Cluj-Napoca, Suceava sau Vaslui, in care primarii au decis sa convoace Consiliul Local, dupa publicarea ordonantei in Monitorul Oficial, pentru a decide mentinerea
nivelului actual al texelor si impozitelor locale.

Totodata, la Cluj-Napoca sau Vaslui s-a decis sistarea incasarii taxelor si impozitelor locale, pana la clarificarea situatiei de catre Guvern.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri