Daniel Chitoiu, Ministerul Finantelor, sublinia in urma cu cateva saptamani faptul ca “responsabil” de esecul lamentabil al schemei de minimis a fost “o eroare de soft”. Cu toate acestea, Ministerul Finantelor a investit in ultimii doi ani peste 265.000 de lei in IT si software.

Mai exact, Ministerul Finantelor Publice a derulat investitii hardware de 128.287 lei si investitii software de 137.138 lei. Echivalentul in euro al celor doua segmente se ridica la peste 61.000 de euro.

Cu toate acestea, sistemul informatic nu a facut fata afluxului de cateva mii de firme care au incercat sa primeasca ajutorul de maximum 200.000 de euro de la stat, pe o perioada fiscala de trei ani. Nu ar fi fost nevoie de zeci de mii de euro investiti in sisteme informatice ci doar “cateva sute de euro” lunar, nu mai mult de 500, pentru functionarea in cloud a instrumentelor necesare de Minister si, la nevoie, in ziua in care traficul se anunta ridicat, cresterea “la maxim, dar maxim 5.000 de euro”, subliniaza Valentina Crisan, Hostway, si cofondator al EuroCloud Romania.

Wall-Street.ro va continua sa ofere informatii despre investitiile derulate de Ministerele din Romania, propunandu-le de asemenea solutii prin care ar putea economisi din banii publici.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri