Comunicarea prin intermediul platformelor de socializare a devenit o activitate nelipsita din viata oamenilor. Inspirat de acest obicei, Mihai Ivascu a decis sa imbine utilul cu placutul si a lansat aplicatia Moneymailme, care le permite utilizatorilor sa transfere bani in timpul unui apel video sau unei discutii pe chat.

Mihai Ivascu a inceput proiectul Moneymailme in 2015 cu o investitie initiala de 150.000 de dolari. In momentul de fata, compania este evaluata la aproximativ 30 de milioane de euro, dupa ce a atras aproape 2,5 milioane de euro in investitii, de la investitori privati, pe care i-a alocat in mare parte in activitatea de dezvoltare de produs, marketing, lansarea produsului pe diferite piete si cresterea de comunitati.

“Obiectivul cu Moneymailme a fost sa creez o noua normalitate de consum pentru generatiile Y si Z. Suntem obisnuiti sa trimitem mesaje, imagini si clipuri video constant. De ce sa nu putem trimite si bani la fel de usor, oriunde in lume? Am vrut sa dezvolt un produs care sa raspunda unei necesitati tot mai urgente a oamenilor - trimiterea si primirea de bani – si sa creez un software pentru smartphone care functioneaza pe baza unor portofele electronice”, a declarat Mihai Ivascu, fondator si CEO al Moneymailme.

Aplicatia are acoperire in 130 de tari. Pentru crearea unui cont, principalele informatii necesare sunt un numar de telefon si un e-mail. Dupa ce v-ati creat contul, acesta trebuie incarcat cu fonduri. Operatiunea este posibila doar daca aveti un card MasterCard sau Visa. Transferurile in aplicatie sunt gratuite, singurul cost este perceput doar in momentul in care este creat depozitul, respectiv 2,5% din suma depusa. Aplicatia poate fi accesata doar de pe telefonul pe care te-ai inegistrat prima data. La fiecare transfer aveti nevoie de introducerea unui cod de acces pe care vi-l setati personal.

Moneymailme a fost gandita pentru micro-plati, iar in acest moment a ajuns la 100 de mii de utilizatori. In meniu exista si optiunea prin intermediul careia poti dona catre diferite cauze.

"Solutia noastra a fost gandita pentru micro-plati, asa ca majoritatea transferurilor de bani din aplicatie sunt sub 50 de euro. Suma medie transderata in aplicatie este in jur de 25 de euro. Dar, avem si multe tranzactii si donatii catre cauze si ONG-uri de pana in 10 euro pe anumite piete", a adaugat Ivascu.

Infrastructura aplicatiei le permite utilizatorilor sa transfere si sume mai mari, insa acest lucru depinde si de nivelul de cunoastere al clientului.

Tinand cont ca aplicatia a fost gandita pentru micro-plati, avem cateva limitari pe sume maxime la 500 de euro si la 2000 de euro, in functie de nivelul KYC(Know your costumer) din aplicatie si de documentele verificate pentru a confirma identitatea utilizatorilor, astfel incat sa putem sa minimizam riscul de fraude. Avem un sistem foarte bun de verificare a userilor si a identitatii digitale, astfel incat nu avem impuse foarte multe limite pe tranzactii.

Mihai Ivascu

Mihai Ivascu a declarat ca observa o dezoltare foarte buna a spiritului antreprenorial in zona de tech din Romania, creand astfel un potential mare si pentru fintech. In acest moment incearca sa sustina proiecte noi din aceasta zona si sa ofere suportul in ceea ce priveste procesul de dezvoltare sau chiar sa investeasca in proiecte noi care prezinta potential.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri