Remus Borza nu a rezistat nici doua saptamani in echipa Vioricai Dancila. Concediat dupa ce a cerut "optimizarea" numarului bugetarilor

Remus Borza a fost concediat din functia de consilier onorific al premierului Viorica Dancila, dupa ce fusese numit in functie la inceputul lunii. Decizia, publicata deja in Monitorul Oficial, vine dupa ce Borza a facut o serie de declaratii cu privire la necesitatea reducerii costurilor in sectorul public.

Potrivit G4Media, Mai multi lideri PSD si-au exprimat nemultumirea dupa ce Remus Borza, proaspat numit in functia de consiler al premierului Dancila, a declarat ca trebuie reduse costurile in sectorul public si ca sunt ”prea multe institutii hipergonflabile, hiper-remunerate”.

„Eu pentru asta m-am alaturat acestui efort al Executivului si al partidului aflat la guvernare. Tocmai incerc sa optimizez: sunt prea multe institutii hipergonflabile, hiper-remunerate, ar trebui si aici remunerarea sa tina cont de eficienta si de competenta, ar trebui sa mai reducem costurile in sectorul publicsi sa incurajam mai mult si sa finantam investitiile. Investitiile sunt cele care dau sustenabilitate cresterii economice. De asemenea, Guvernul trebuie sa manifeste deschidere spre dialog si conlucrare cu toate mediile economice – cu mediul bancar, cu mediul antreprenorial, trebuie sa sustina capitalul romanesc, clasa antreprenoriala romaneasca, sa fie partener al tuturor. Nu avem dusmani, nu avem inamici, cu totii trebuie sa conlucram spre binele comun”, a declarat Remus Borza.

Remus Borza si-a construit o reputatie pozitiva in mediul de afaceri romanesc, dupa ce, prin firma sa – EuroInsol, a activat ca administrator judiciar pentru Hidroelectrica in timpul perioadei de insolventa a companiei. Sub conducerea lui Borza, Hidroelectrica, cel mai mare producator de energie din Romania, a reusit sa scape de contractele paguboase cu traderii din energie – “baietii destepti”.

Hidroelectrica a inchis definitiv insolventa in anul 2017, dupa aproape 5 ani procese, restructurari si reorganizare, iar in 2018 a fost cea mai profitabila companie de stat romaneasca.

Citeste si:
Remus Borza, numit consilier onorific al premierului Viorica Dancila
Remus Borza, numit consilier...
Citeste si:
Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament
Coronavirus - cum se...

Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri