Ministerul Finantelor Publice (MFP) a atras, vineri, 45 milioane de lei de la banci, suplimentar la licitatia de joi, cand a imprumutat 300 de milioane de lei, la o dobanda de 3,28% pe an, printr-o emisiune de obligatiuni de stat benchmark, cu maturitatea reziduala la 15 de luni, potrivit datelor publicate de Banca Nationala a Romaniei (BNR), noteaza Agerpres.

Valoarea nominala a emisiunii suplimentare a fost de 45 de milioane de lei, dar s-au primit oferte de 135 milioane de lei.

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a planificat, in iulie 2019, imprumuturi de la bancile comerciale de 4,21 miliarde de lei, din care 300 milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discont si 3,4 miliarde de lei prin noi emisiuni de obligatiuni de stat, la care se poate adauga suma de 510 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitatiilor de obligatiuni.

Fata de luna iunie, imprumuturile programate de MFP in iulie sunt mai mici cu 215 milioane de lei, respectiv cu 4,86%. Sumele vor fi destinate refinantarii datoriei publice si finantarii deficitului bugetului de stat.

Citeste si:
Ministerul Finantelor s-a imprumutat astazi la banci 90 de mil. de lei
Ministerul Finantelor s-a...

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Ministerul de Finante s-a imprumutat astazi peste 670 de mil. de lei