Finantele au mai imprumutat vineri 15 milioane de lei de la banci

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a atras, vineri, 15 milioane de lei de la banci, suplimentar la licitatia de joi, cand a imprumutat 150 de milioane de lei, la o dobanda de 4,75% pe an, printr-o emisiune de obligatiuni de stat benchmark, cu maturitatea reziduala la 180 de luni, potrivit datelor transmise de Banca Nationala a Romaniei (BNR).

Valoarea nominala a emisiunii suplimentare a fost de 15 de milioane de lei, iar bancile au transmis oferte in suma de 30 milioane de lei.

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a planificat, in octombrie 2019, imprumuturi de la bancile comerciale de 3,995 miliarde de lei, din care 200 milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discont si 3,3 miliarde de lei prin sapte emisiuni de obligatiuni de stat, la care se poate adauga suma de 495 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitatiilor de obligatiuni.

Sumele sunt identice cu cele care au fost programate pentru luna septembrie si vor fi destinate refinantarii datoriei publice si finantarii deficitului bugetului de stat.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri