”100 de lei până la leafă” – varianta digitală. Acesta e unul dintre produsele de care pot beneficia angajații din România. Am discutat despre el și despre alte beneficii cu Codruț Nicolau, director general Edenred România și Benefit Systems, în cadrul unui interviu wall-street.ro.

”Acum tocmai finalizăm API-ul de integrare între platforma Benefit și Salarium. Salarium îți dă ocazia ca, în cazul în care ai o nevoie financiară, s-o poți anticipa înainte de data de plată a salariulu”, a explicat Codruț Nicolau.

Însă nu e vorba doar despre ”dă-mi 100 până la leafă”. Salarium mai rezolvă o chestiune care nu are legătură neapărat cu salariatul, spune Codruț Nicolau, ci cu departamentele de HR. Mai precis, în condițiile în care există încă în România destule companii care plătesc avans și lichidare, acest lucru pune o presiune operațională foarte mare pe departamentele de HR.

”În momentul în care o companie a luat platforma Benefit și a încorporat și Salarium, atunci are un instrument de de negociere, de discuție, cu salariații, pentru a renunța la date de plată. Practic poți alegi doar una dintre date și să-ți diminuezi efortul operațional, în timp ce salariatul știe că în cazul în care se întâmplă să fie un moment în care el să aibă nevoie de de bani, poate să anticipeze”, afirmă directorul general Edenred România.

Practic, este vorba despre o flexibilizare. Cercetările din ultimii ani arată, afirmă Codruț Nicolau, atât la nivelul companiilor ca cât și la nivelul angajaților, o nevoie foarte mare de a flexibiliza și de a da autonomie salariatului în ceea ce se își alege.

Citește și: Top 5 cărți recomandate de Codruț Nicolau, Director General Edenred România și Benefit Systems

Înainte de a avea la dispoziție o platformă cu beneficii extrasalariale, companiile făceau research intern și încercau să afle ce își doresc angajații. ”Problema este că devine din ce în ce mai greu să segmentezi nevoile angajaților”, spune reprezentantul Edenred România. ”Dacă te uiți la nivel generațional, ceea ce este interesant pentru cineva de 50 de ani poate să fie neinteresant pentru cineva de 22 de ani care s-a angajat alaltăieri în companie. De asemenea, nevoile diferă în în funcție de luna din an. Nevoia mea pentru un card de vacanță este mai mare în decembrie decât este în februarie, să zicem.”

Practi, o platformă cum este Benefit îi permite companiei să pună suma brută și apoi să le permită salariaților să-și aleagă ce este relevant pentru ei, în acel plafon. La ora actuală, Edenred și Benefit au grijă de circa 30.000 de companii și aproximativ 1,6 milioane de salariați din România

Flexibilitatea rezolvă nu doar o nevoie reală a salariaților, ci rezolvă de asemenea și nevoia de a alege ce este relevant pentru tine ca salariat și de a avea autonomie, de a fi deciziile tale și nu deciziile companiei care-ți bagă pe gât un beneficiu pe care poate nu dorești.

Codruț Nicolau, director general Edenred România și Benefit Systems

Un alt avantaj interesant, pentru cei care lucrează de acasă: bugetul de telemuncă din platforma Benefit este integrat cu aplicația PAGO. Practic, salariații pot folosi beneficiile extrasalariale pentru a-și plăti facturile la utilități, fără a mai trece printr-o etapă birocratică în care trebuie să aducă facturile la serviciu, pentru decontare. Bugetul de telemuncă este de 400 de lei pe lună.

”Platforma îți dă o statistică care te ajută dacă vrei să fii un angajator mai bun și să fii, de asemenea, aproape de salariați. Dincolo de de economia fiscală pe care o fac, îți dă șansa ca satisfacția angajaților să crească, retenția angajaților de calitate să crească și în același timp, să vii în întâmpinarea lor cu niște lucruri care sunt concrete și relevante pentru ei și îi mulțumesc”, conchide Codruț Nicolau.

Sursa foto: Shutterstock / Octavian Lazar

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri