Agentii economici vasluieni cu datorii la stat, executati silit

Administratia Finantelor Publice Vaslui a inceput procedurile pentru executarea silita a agentilor economici care au debite la bugetul de stat, aproape o treime din cei aproape 7.000 de agenti economici din judet avand restante la achitarea obligatiilor fiscale.
Potrivit purtatorului de cuvant al Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Vaslui, Catalina Irinel Condrea, o treime din cei aproape 7.000 de agenti economici vor fi executati silit.

”S-au trimis instiintari, am demarat deja procedurile de executare silita. Daca nu avem ce valorifica, vom atrage, potrivit legii, raspunderea materiala asupra administratorului si vom merge pana la vanzarea spatiilor comerciale sau de productie care, in multe cazuri, sunt trecute pe alte firme. Daca vom fi nevoiti, vom pune sechestru și pe bunurile personale ale agentilor economici cu datorii”, a declarat purtator de cuvant al DGFP Vaslui, Catalina Irinel Condrea, citat de NewsIn.

Numarul datornicilor la bugetul de stat s-a dublat in primele trei luni ale anului 2010 in comparatie cu perioada similara a anului trecut.

Datoriile cumulate inregistrate de 2.300 de unitati urmarite de fisc se ridica la 254 de miliarde de lei. Alte 216 societati au pus sechestru asupra bunurilor mobile si imobile de catre AFP Vaslui, in timp ce 600 de agenti economici au conturile blocate, in vederea recuperarii datoriilor.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri