Situație atipică într-o școală din Capitală. Deși școala trebuia să înceapă după scenariul 1, părinții au fost anunțați în urmă cu câteva ore că elevii vor învăța online, după ce inițial direcțiunea le-a comunicat că vor începe anul școlar direct din bănci.

24 de unități școlare din municipiul București vor începe școala după scenariul roșu, adică elevii vor învăța exclusiv în variantă online. Școala gimnazială nr. 197 se numără printre ele, însă situația nu a fost și încă nu este clară pentru mulți părinți și elevi.

După șase luni în care nu au mai avut contact fizic cu nicio unitate școlară și cu niciun colectiv, elevii de la mai multe școli din Drumul Taberei trebuiau să revină la școală în niște containere modulare, în contextul în care clădirile principale sunt încă în renovare.

Dar, pentru că în aceste containere nu erau suficiente, iar în cele care exista nu se putea menține distanțarea fizică între elevi, Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU) a anunțat astăzi, că Școala Gimnazială „Sfântul Andrei”, Școala Gimnazială „Sfinții Contsantin și Elena”, precum și Școala Gimnazială nr. 197 urmează să înceapă cursurile exclusiv online.

„Unitățile de învățământ preuniversitar din Municipiul București, care nu au fost cuprinse scenariile de la Anexa 1 și 2 (n.red. școlile cuprinse în scenariul 1 și 2), vor desfășura procesul de învățământ în Scenariul 3-online, potrivit Ghidului de aplicare a măsurilor din Ordinului comun nr. 5487/1494/31.08.2020 al Ministrului Educației și Cercetării și Ministrului Sănătății. Autoritățile locale de pe raza Municipiului București vor asigura resursele necesare desfășurării procesului de învățământ”, se arată în decizia publicată de Instituția prefectului Municipiului București.

Hotărârea, însă, i-a dat peste cap pe elevi și pe părinți, care până ieri știau că școala va începe în acele containere, în regim hibrid.

„De trei zile ne anunță că se știe când o să înceapă școala. Ieri ne-au anunțat că școala începe în containerul din curtea școlii, în regim hibrid, două săptămâni acasă și două săptămâni la școală, ca să fie doar 15 copii în clasă. Prin urmare, ni s-a zis să ajutăm la curățenie, să venim cu cârpe de acasă și să curățăm.

Pe urmă, ieri, peste exact jumătate de oră ni s-a zis că nu mai începem școala luni întrucât, containerul în care este și clasa copilului meu s-a transformat în secretariat. Drept urmare, școala se va face online. Noi, părinții am întrebat pe ce perioadă și ni s-a zis că deocamdată nedeterminată pentru că nu se știu mai multe lucruri”, a declarat Aurora, părintele unui copil de la Școala Gimnazială nr. 197.

Deși se teme de o posibilă infectare a copilului cu coronavirus, Aurora spune că varianta de a urma cursurile față în față este cea mai bună metodă pentru un copil, care după atâtea luni de pauză are nevoie de anumite cunoștințe care se pot preda și explica doar față în față.

„Eu m-am bucurat nespus când am auzit că merge la școală, chiar dacă nouă părinților, ni s-a zis să venim noi să facem curățenie în sălile de clasă. Am zis ok, este cel mai mic preț (...) totuși recunosc că îmi este teamă pentru copilul meu, dar în același timp sunt conștientă că poate lua virusul din alte părți (...)

La alte școli sunt părinți care efectiv nu vor să îi aducă pe cei mici la școală. Sunt clase întregi în care nimeni nu vrea să își aducă copilul la școală de teamă să nu se îmbolnăvească. Eu nu sunt de acord cu asta, oricum mergi cu copilul în multe alte locuri din care ar putea să ia coronavirus”, a mai precizat Aurora.

Părintele mai spune că orele se vor face la fel ca în ultima parte a anului școlar trecut, iar anumite materii cum sunt educația fizică sau educația muzicală nu se vor mai face deocamdată.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri