În ziua în care România atinge un nou RECORD de infectări, tot mai multe școli întră în scenariul roșu

Tot mai multe școli activează scenariul roșu de învățare după ce se raportează tot mai multe cazuri de coronavirus, în rândul unităților de învățământ din țară. Cum vede premierul Orban situația?

Timișoara, 283 de elevi în izolare

În Timiș, șase elevi, trei profesori şi cinci persoane din personalul nedidactic se află în spital după ce au fost confirmaţi cu COVID-19, în timp ce şapte licee, şcoli şi grădiniţe au intrat în scenariul roşu de predare a cursurilor, scrie Agerpres. Dintre aceştia, patru elevi, doi profesori şi două persoane din sistemul nedidactic provin de la unităţi din Timişoara.

Din totalul celor 95.156 de elevi care învaţă în judeţul Timiş, 283 sunt izolaţi/carantinaţi, 162 în Timişoara, iar 27.539 intră în sistemul online de învăţare, dintre care 18.449 provin din reşedinţa de judeţ.

81 de dascăli continuă să predea online (53 din Timişoara), iar 13 cadre didactice intră în concediu medical (cinci din Timişoara). De asemenea, în izolare/carantină mai sunt şi alţi 10 angajaţi.

Citeste si:
Retrospectiva de an școlar pandemic. Cum s-a simțit din perspectiva...
Retrospectiva unui an școlar...

În scenariul roşu, continuă să fie Liceul 'Grigore Moisil' (clasele IX-XII) Timişoara, Liceul Logos din Timişoara, Grădiniţa din Giarmata, Şcoala din Bencecu de Sus, Liceul şi Grădiniţa din Periam, şi Liceul de Arte din Timişoara, acesta din urmă, din cauza lucrărilor de reabilitare a infrastructurii nefinalizate.

-Marin Popescu, şeful Inspectoratului Şcolar Timiş-

Judeţul Timiş a înregistrat, miercuri, cel mai mare număr de persoane confirmate cu COVID/19 în 24 de ore, de la începutul pandemiei, existând aproape la o triplare a cazurilor faţă de raportările anunţate de Prefectură la începutul săptămânii.

Astfel, într-o singură zi au fost confirmate cu COVID-19 un număr de 86 de persoane în judeţ (faţă de 36 raportate marţi - n.r.), dintre care 46 provin din Timişoara (faţă de 19 raportate marţi – n.r.).

Citeste si:
Țara care își izolează capitala din cauza variantei Delta a...
Țara care își izolează...

Citește și: COVID-19 închide școlile. Situația la zi în România

Harghita, încă patru școli activează scenariul roșu

Cele patru unităţi de învăţământ din comuna Siculeni îşi vor muta, săptămâna viitoare, activitatea în online, din cauza creşterii numărului de cazuri de COVID-19, a informat Instituţia Prefectului.

Decizia a fost luată vineri, în şedinţa extraordinară a Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Harghita, care a aprobat scenariile propuse de către consiliile de administraţie ale unităţilor şcolare, avizate de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Harghita şi de către Direcţia de Sănătate Publică Harghita.

În comuna Siculeni, incidenţa cazurilor de infectare cu COVID-19 a depăşit 3 la mie, astfel pentru toate instituţiile de învăţământ s-a luat decizia aplicării scenariului roşu",

Citeste si:
BREAKING: Iașiul intră în scenariul roșu
BREAKING: Iașiul intră în...

- Instituţiei Prefectului-

De asemenea, o grădiniţă din Miercurea Ciuc va funcţiona, săptămâna viitoare, potrivit scenariului roşu, din cauza depistării unui caz de infectare cu noul coronavirus la o îngrijitoare.

În judeţ au crescut semnificativ numărul îmbolnăvirilor, joi fiind raportate 31 de cazuri de infectare, după ce cu o zi înainte fuseseră înregistrate 24 de noi cazuri.

Cum vede situația premierul Orban

Întrebat dacă anul acesta şcolar este compromis, Ludovic Orban a răspuns: „Cum să fie compromis? Abia ce a început anul şcolar. Ştiţi foarte bine situaţia că sunt pe (scenariul - n.r.) roşu câteva sute de şcoli, pe sistem mixt 4.000 şi ceva de şcoli, restul şcolilor funcţionează în regim normal”.

„Dacă există îmbolnăviri, probabilitatea ca aceste îmbolnăviri să fie la şcoală nu este foarte mare. (...) Noi am luat special această decizie să afectăm cât mai puţin procesul educaţional, dreptul la educaţie al copiilor trebuie respectat. Copiii au nevoie să se ducă la şcoală, să ţină pasul cu materia şi tocmai din acest motiv am stabilit acest sistem care să ţină cont de situaţia epidemiologică din fiecare comunitate locală", a explicat premierul, potrivit Agerpres.

Sursa foto: Shutterstock
Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Educație »Setari Cookie-uri