În contextul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 și a disponibilității vaccinului pentru populația generală, cu vârsta de peste 16 ani, Consiliul Național al Elevilor a demarat o consultare în rândul beneficiarilor primari ai educației, pentru a avea o viziune clară asupra dorinței de vaccinare a acestora.

Ca urmare a procesului de consultare, singura mișcare de reprezentare a elevilor la nivel național a realizat un raport care pune în lumină cele mai importante aspecte atât în ceea ce privește progresul imunizării în rândul elevilor, cât și gradul de informare al acestora cu privire la un asemenea subiect.

37,9% din elevi doresc să se vaccineze

Din cei 3.334 de elevi respondenti, doar 24,7% afirmă că au primit imunizarea cu unul dintre serurile disponibile, în timp ce o majoritate de 75,3% nu a fost vaccinată împotriva COVID-19, deși 52,5% dintre elevii care nu s-au vaccinat se tem, într-o oarecare măsură, de simptomele unei infecții cu noul Coronavirus. Întrebați dacă doresc să fie imunizați cu unul dintre vaccinurile autorizate, elevii au păreri împărțite asupra acestui aspect, în sensul în care 37,9% dintre aceștia afirmă că doresc să primească serul, 33,3% nu doresc acest lucru, iar restul nu au luat încă o decizie în această privință.

Unul dintre factorii descurajatori în privința vaccinării este acela al efectelor adverse, întrucât 67,1% dintre elevii chestionați sunt îngrijorați de vaccinul antiCOVID-19, în timp ce doar 32,9% dintre aceștia nu au vreo îngrijorare în acest sens. Printre temerile elevilor se numără efectele adverse survenite în urma imunizării, fie ele imediat sau pe termen lung, ambiguitatea formularului de triaj, eficiența vaccinului în fața bolii și frica de a nu fi manipulați. Aceste temeri sunt efecte ale fenomenului de dezinformare care este, de multe ori, propagat chiar și în mediul școlar.

În acest sens, Consiliul Național al Elevilor recomandă autorităților să realizeze o informare constantă, sistematică, a elevilor, profesorilor și părinților cu privire la beneficiile vaccinului împotriva COVID-19, deoarece informațiile false se pot răspândi rapid și necontrolat, mai ales în contextul în care 40,6% dintre elevii chestionați afirmă că s-au informat din media (TV și presă) și din social-media. Totodată, Consiliul Național al Elevilor propune dotarea unităților școlare cu doze de vaccin antiCOVID-19, pentru a le putea fi administrate, mai ușor, elevilor doritori

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri