Proiectul de lege stabileste si un termen special de prescriptie de cinci ani (fata de termenul general de trei ani), in care Fondul de garantare va putea plati indemnizatiile/despagubirile, pentru protejarea intereselor legitime si a drepturilor creditorilor de asigurari, informeaza Mediafax.

Legislatia actuala este completata si prin reglementarea modului de dizolvare si lichidare (voluntara) a societatilor din domeniul asigurarilor, inclusiv a brokerilor de asigurare, necesitate ce a rezultat ca urmare a unor situatii ivite in practica din ultima perioada de timp, se precizeaza in nota de fundamentare.

Legea 503/2004 defineste procedura falimentului ca fiind procedura care implica orice masuri necesare pentru realizarea activelor societatii de asigurare debitoare, aflata in stare de insolvabilitate, si pentru distribuirea fondurilor intre creditori, actionari si asociati.

Citeste si:

Falimentul este definit ca fiind procedura de insolventa care se aplica asiguratorului/reasiguratorului care implica masurile necesare pentru lichidarea averii acestuia in vederea acoperirii pasivului.

Sursa foto : freedigitalphotos.net