FNGCIMM este societate pe actiuni, avand drept unic actionar statul roman, reprezentat prin Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri.

Totodata, ministerul a dispus incetarea activitatii in functiile ocupate de celelalte 3 persoane implicate in dosarul anchetat de DIICOT, urmand sa dispuna suspendare lor in situatia in care DIICOT va lua masura arestarii preventive a celor 3 invinuiti, conform legii 188/1999, art.94, alin 1.

Mihai Grigoroiu a fost sef serviciu din 2009 in cadrul OIIMM (Organismul Intermediar pentru IMM), exercitand temporar functia de director general adjunct la AM POSCEE. Ionut Catalin Rosu ocupa din 2010 functia de auditor asistent in cadrul Serviciului de Audit Public Intern din cadrul OIIMM. Mihail Andrei Atanasiu este din 2009 in functia de consilier asistent la Directia Generala Mediu de Afaceri in cadrul OIIMM.

“La nivelul MECMA nu sunt cunoscute alte detalii cu privire la dosarul care face obiectul cercetarilor efectuate in momentul de fata de DIICOT. In urma informatiilor aparute, Corpul de Control al ministrului economiei a demarat un control propriu pe aceasta tema”, se arata in comunicatul ministerului.