Cardurile contactless permit efectuarea tranzactiilor prin simpla apropiere de un cititor, posesorii acestora nefiind nevoiti sa le mai cedeze unui casier sau sa mai introduca PIN-ul daca suma nu depaseste 100 lei.

“In prezent, in Romania, exista 200.000 de carduri contactless si 5.000 de POS-uri care se bazeaza pe aceasta tehnologie. Pe plan local suntem in crestere si ne asteptam ca in 2014 aceasta piata sa se dubleze atat din punct de vedere al implementarii infrastructurii la nivelul comerciantilor cat si din punct de vedere al numarului de carduri emise”, a declarat Ciprian Nicolae.

Potrivit analizelor facute in piata de catre BRD, utilizatorii activi de carduri contacless fac cel putin o tranzactie pe zi.

Citeste si:

“Circa 88% din tranzactii se fac in sectorul de transport in comun, iar restul sunt impartite intre industria fast-food, farmacii, supermarket-uri si alti mici comercianti”, a mai adaugat reprezentantul BRD.

In Europa exista in momentul de fata peste un milion de POS-uri contactless, prin intermediul carora se fac 360 milioane de plati. Cele mai multe estimari indica faptul ca pana in 2017 jumatate din POS-urile din Europa vor folosi tehnologia contactless.

Fotografia a fost realizata de Mircea Dragos.