Anchetatorii suspecteaza in acest caz ca s-ar fi falsificat peste un milion de politie de asigurare. Prejudiciul nu a fost inca stabilit, insa se presupune ca acesta se ridica la cateva milioane de euro.

In legatura cu actiunile de verificare desfasurate la sediile Omniasig, Directoratul companiei afirma prin intermediul unui comunicat de presa faptul ca "unicul obiect al actiunii de verificare desfasurata de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie in cadrul Omniasig este situatia politelor de asigurare de locuinte emise de compania noastra in a doua jumatate a anului 2013, respectiv in perioada de intrare in valabilitate a politelor PAID."

Cercetarile nu vizeaza si clienti ai Omniasig, acestia fiind considerati cumparatori de buna-credinta. Conform surselor citate, atunci cand un client se prezenta pentru a-si incasa polita de asigurare, reprezentantii societatii il despagubeau, evitant astfel controale generate de eventualele reclamatii ale unor clienti nemultumiti.

Citeste si:

Politistii estimeaza ca de la sediile Omniasig vor fi ridicate, in urma perchezitiilor de astazi, "mai multe camioane de acte", urmand ca, in zilele urmatoare, sa fie audiati si directorii societatii.

"Compania noastra va colabora pe deplin si va pune la dispozitia autoritatilor toate documentele si informatiile solicitate. In acelasi timp, am demarat o investigatie interna pentru a lamuri in intregime aceasta situatie. Activitatea curenta a Omniasig nu este in niciun fel perturbata de aceste verificari.", se mai arata in comunicatul companiei.