Cu toate ca industria de asigurari sustine puternic implementarea Solvency II, inca exista unele detalii importante care trebuie stabilite. Exista, de exemplu, ingrijorari privind includerea asiguratorilor in categoria firmelor comerciale, prin asociere cu ideea ca se confrunta cu aceleasi riscuri, apreciaza Michaela Koller, director general al Insurance Europe.

"Incadrarea asiguratorilor in aceeasi clasa cu firmele comerciale conduce la o viziune exagerata asupra riscurilor reale implicate in investitiile pe termen lung. Ca rezultat, Solvency II aduce cerinte de capital aferente investitiilor pe termen lung prea mari. Se vor genera astfel costuri inutile si probleme pentru companiile de asigurari care doresc sa ofere produse pe termen lung asiguratilor si sa isi tina promisiunile", a declarat Michaela Koller.

In opinia sa, acest lucru se va reflecta in produsele de asigurare cu efect pe termen lung (de exemplu, produsele pentru perioada pensionarii cu venituri garantate) care se vor scumpi mai mult decat trebuie si care ar putea deveni mai greu accesibile pe piata. De asemenea, se va limita abilitatea companiilor de asigurari de a-si mentine rolul traditional de investitori pe termen lung, in oferirea de stabilitate in perioade de crize financiare, si le va limita posibilitatea de a investi in active pe termen lung, de tipul infrastructurii.

"Industria a lucrat si continua sa lucreze intr-un ritm accelerat pentru a se conforma directivelor Solvency II si, per total, cred ca vom fi pregatiti sa incepem sa operam, de la 1 ianuarie 2016, sub normele impuse de noul sistem de reglementare", a mai spus Michaela Koller, director general al Insurance Europe.

Sursa foto: Shutterstock / Businesswoman

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri