ANAF a pus in dezbatere un nou proiect de ordin pentru modificarea formularului D394, care include si amanarea aplicarii pana in luna iulie a acestuia. Ordinul actual de modificare a formularului urmeaza sa intre in vigoare la 1 aprilie, insa in contextul in care prima raportare conform formularului modifcat ar urma sa se faca din 25 aprilie, agentia are suficient timp pentru abrogarea precedentului ordin si adoptarea celui nou.

Formularul 394 prin care se declara toate vanzarile si cumpararile unui agent economic platitor de TVA in varianta actuala introdus de ANAF prin Ordinul 3769/2015 a fost unul din cele mai contestate de catre antreprenori, contabili, consultanti fiscali, iar propunerea de modificare si simplificarea acestuia pe site-ul Guvernului a fost a doua cea mai votata si sustinuta de mediul de afaceri dupa celebrul formular 088 de care am mai discutat si urmeaza si acesta la “simplificare”, potrivit consultantului fiscal Cornel Grama.

Concluzia modificarii formularului D394 de catre ANAF: Un document mult mai stufos si mai greu de gestionat pe umerii contribuabilului!

Proiectul poate fi consultat aici
Iar Formularul aici

Cititi in slide-urile urmatoare modificarile pregatite de ANAF la formularului D394

ANAF, despre operatiunea...
Citeste si: ANAF, despre operatiunea Iceberg: Analizam 487 de contribuabili


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
ANAF modifica Declaratia 088, criticata dur de mediul de afaceri