BNR a inregistrat rezerve valutare in crestere cu 0,6% in aprilie, pana la 31,47 miliarde euro

BNR a gestionat in luna aprilie rezerve valutare in crestere pentru luna aprilie cu 189 de milioane de euro (0,6%) fata de sfarsitul lunii precedente, ajungand la 31,47 miliarde euro, in conditiile in care intrarile si iesirile au fost mai reduse decat de obicei, arata datele publicate marti de banca centrala, conform News.ro.

La 31 martie, rezervele se situau la 31,28 miliarde euro, iar in aprilie au intrat in rezervele valutare 622 milioane euro, o parte din constituirea rezervelor minime in valuta ale bancilor la BNR.Totodata, au fost alimentate conturile Ministerului Finantelor Publice si al Comisiei Europene.

Pe de alta parte, au avut loc iesiri de 433 milioane euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta, plati de rate si dobanzi in contul datoriei publice denominate in valuta si altele.

Rezerva de aur s-a mentinut la 103,7 tone, insa valoarea acesteia a urcat la 3,737 miliarde euro la finalul lunii aprilie, de la 3,62 miliarde euro in luna precedenta, pe fondul cresterii cotatiilor internationale ale metalului galben.

Insumate, rezervele internationale ale Romaniei de valute si aur valorau 35,2 miliarde de euro la finalul lunii aprilie.

Rezervele internationale ale Romaniei acopereau, la finalul anului trecut, 6,4 luni de importuri de bunuri si servicii, in conditiile in care economistii considera satisfacator un grad de acoperire de cel putin sase luni.

In luna mai, Ministerul Finantelor are de platit 107 milioane euro in contul datoriei publice denominate in valuta.

Sursa foto: EM Karuna / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri