Groupama Asigurari a constituit o rezerva totala estimata la 100.000 lei pentru daunele aferente gospodariilor afectate de inundatii din judetul Bacau, potrivit unui comunicat al asiguratorului francez. Groupama Asigurari arata, de asemenea, ca a reusit efectuarea a peste 30 de constatari intr-o singura zi, in zonele inundate, in pofida dispersiei teritoriale a bunurilor avariate.

"Groupama Asigurari a creat o echipa de interventie rapida pentru asistarea clientilor afectati de inundatiile de la inceputul lunii. Astfel, sapte persoane s-au deplasat in prima zi in care accesul la gospodariile afectate de inundatii din judetul Bacau a fost posibil, pentru evaluarea pagubelor si deschiderea dosarelor de dauna, reusindu-se efectuarea a peste 30 de constatari intr-o singura zi, in pofida dispersiei teritoriale a bunurilor avariate", se arata in comunicatul Groupama.

Intre 2 si 4 iunie, cantitatile mari de precipitatii anuntate prin coduri portocalii si rosii au provocat inundatii pe arii extinse in avalul raului Trotus. Potrivit ISU, jumatate din judetul Bacau a fost afectat, iar peste 500 de pompieri, jandarmi si voluntari au iesit pe teren dupa ce sute de gospodarii au fost acoperite de ape. In urma acestor calamitati naturale, inca din cursul zilei de 2 iunie au fost inregistrate o serie de avizari cu privire la pagube materiale provocate asiguratilor Groupama, atat pe polite obligatorii, cat si pe polite facultative Property.

"Angajatii Groupama Asigurari au realizat o monitorizare a dinamicii repercusiunilor apelor revarsate. In urma monitorizarii, si din cauza drumurilor inchise si blocate si a lipsei semnalului de telefonie si de curent electric, s-a decis crearea unei echipe de interventie rapida. In aceeasi zi, s-a reusit efectuarea constatarilor pentru 30 de dosare de dauna, atat in ceea ce priveste politele facultative, cat politele obligatorii PAD, acestea fiind completate in ziua urmatoare pana la aproximativ 45 de dosare de dauna deschise, cu o rezerva totala estimata la 100.000 lei".

Groupama Asigurari este una dintre cele mai importante societati de asigurari din Romania cu peste 1,1 milion de clienti individuali si 67.000 de companii, atat pe segmentul de asigurari generale cat si cel de asigurari de viata.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »


Setari Cookie-uri