Virgil Soncutean, CEO Allianz-Tiriac Asigurari, s-a aratat ingrijorat, in cadrul unui eveniment realizat de catre Finmedia, cu privire la evolutia pietei de asigurari, avand in vedere turbulentele create pe segmentul RCA. Acesta a declarat ca urmeaza o "toamna fierbinte" in discutiile cu actionarii.

In primele sase luni Allianz-Tiriac Asigurari a incheiat in parametrii planificati, cresterea companiei este de peste 13%. Aceasta evolutie a fost caracterizata ca fiind una echilibrata de catre Virgil Soncutean (foto). "Asigurarile RCA au contribuit la aceasta crestere, dar si in asigurarile non-auto au fost inregistrate cresteri semnificative, lucru care demonstreaza o strategie care da roade". Virgil Soncutean a declarat ca Allianz-Tiriac Asigurari a atins performanta de a avea 12 trimestre de crestere profitabila.

Avand in vedere probleme din piata de asigurari, Virgil Soncutean a declarat ca urmeaza o "toamna fierbinte" in discutiile cu actionarii, predictibilitatea o sa fie greu de atins. Acesta a declarat ca spera sa aiba mai multe detalii in legatura cu felul in care va arata piata de RCA si asteapta cu nerbadare raspunsul ASF in legatura cu pretul maximal al politelor RCA. "Din portofoliul companiei, RCA nu depaseste 30% la 6 luni. Acest tip de asigurare provocandu-le pierderi. Acesta a declarat ca in jurul politelor RCA s-a creat un cerc vicios in care beneficiarii sunt nemultumiti, asiguratorii sunt nemultumiti, clientii sunt nemultumiti", a spus el.

In ceea ce priveste asigurarile de viata, compania a crescut intr-u ritm de 9%. Pentru urmatoarele 6 luni, Virgil Soncutean a declarat ca raman optimisti in ceea ce priveste atingerea tintelor, in ciuda turbulentelor pe care le intampina piata de asigurari. "In 2017, evolutia ramane sub semnul intrebarii. Pentru 2016, Allianz-Tiriac isi propune sa atinga, pana la finele anului un avans al veniturilor anualizate cu peste 5 puncte procentuale".

La asigurari de sanatate, acum 3 ani, CEO-ul Allianz a declarat ca au avut un volum de afaceri care nu depasea 4 milioane de lei, iar in 2015 au inchis cu 27 de milioane de lei. "De la aproximativ 30 de mii de asigurati, in acest moment se apropie la 100.000 de asigurati. Pe acest ritm se bazeaza si in urmatorii ani, avand in vedere ca isi propun sa faca investitii majore in aceasta nisa. Departamentul de suport a fost deja dezvoltat, permitand-ule clientilor sa primeasca asistenta din partea medicilor romani plecati in strainatate", a mai spus Virgil Soncutean.

Presedintele de onoare FORT, Augustin Hagiu, a anuntat, in Piata Victoriei, ca in urma discutiilor cu ASF s-a ajuns la propunerea ca tariful RCA sa fie plafonat la 7.500 lei pe an pentru un TIR, moment in care protestatarii au huiduit, fiind nemultumiti. Aceasta informatie a fost confirmata de cei de la ASF.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri