City Insurance a inregistrat o dublare a daunelor platite in primul semestru, pana la 67,7 mil. euro

Firma de asigurare City Insurance a anuntat marti ca a platit daune de 304,5 milioane lei (67,7 milioane euro) in primele sase luni ale acestui an, cu 97,4% mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut, in contextul in care compania a reusit sa iasa recent din procedura de redresare financiara impusa de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) in aprilie 2016.

ASF a anuntat, la finalul lunii iulie, inchiderea procedurii de redresare financiara a firmei de asigurare City Insurance dupa ce a constatat restabilirea situatiei financiare a companiei, potrivit News.ro. Evolutia puternica din prima jumatate a acestui an a fost decisiva in imbunatatirea situatiei financiare a companiei, potrivit comunicatului.

”Pana la data curenta, societatea a acoperit daune de 304,5 milioane lei, echivalentul a 67,67 milioane euro. Asta inseamna o crestere de 97,36 %, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut”, se arata in comunicat. In intreaga perioada de redresare, aprilie 2016 – iulie 2017, City Insurance a anuntat ca si-a respectat obligatiile contractuale fata de clientii sai, iar valoarea totala a sumelor achitate cu titlu de despagubire a insumat 645,95 milioane lei (143,54 milioane euro).

City Insurance a devansat liderul pietei asigurarilor generale din 2016, Allianz-Tiriac, potrivit datelor ASF aferente primului trimestru al acestui an. Astfel, City Insurance avea o cota de 14,01% din piata asigurarilor generale si de viata la 31 martie, comparativ cu 13,19% in cazul Allianz-Tiriac Asigurari, subsidiara locala a gigantului german Allianz.

Citeste si:
COVID-19: Cum ar putea rămâne păgubiții RCA cu mașinile blocate în...
COVID-19: Starea de urgență...
Citeste si:
Primele semne de sarcina
Primele semne de sarcina

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri