Startup-urile fintech isi pun amprenta din ce in ce mai mult in viata de zi cu zi a consumatorilor, indiferent daca vorbim de sectoare precum e-commerce-ul, transferul de bani sau de plata facturilor. Solutiile dezvoltate de acestea aduc o componenta de inovatie care impinge jucatorii traditionali din industria bancara sa isi regandeasca strategiile. Cosmin Vladimirescu, general manager MasterCard Romania, vede tara noastra ca o piata emergenta in care astfel de solutii sunt la mare cautare printre consumatorii dornici de produse inovatoare, ceea ce da nastere unor oportunitati importante pentru startup-urile locale.

Pago Plateste sau Volt sunt doua fintech-uri locale care au materializat parteneriate solide cu cei de la MasterCard Romania, motiv pentru care am vrut sa aflam de la CEO-ul companiei care sunt criteriile dupa care se ghideaza atunci cand desfasoara astfel de proiecte.

“Ne uitam la gradul de inovatie si la impactul pe care il poate avea Fintech-ul respectiv, usurinta de a se implementa acea solutie si deschiderea oamenilor de a o folosi este importanta. Nu e suficient sa ai o idee, trebuie sa ai puterea si discernamantul de a o duce la bun sfarsit. Nu este o misiune deloc usoara”, a declarat Cosmin Vladimirescu, general manager al MasterCard Romania, la emisiunea Profesionistii in Banking.

Parteneriatele dintre MasterCard si startup-urile fintech locale vor continua, Cosmin Vladimirescu precizand ca echipa grupului, dedicata inovatiei, are chiar sediul in Romania.

“Noi niciodata nu incetam sa urmarim aceste business-uri, nu intamplator cel care coordoneaza activitatea de business development in clusterul nostru de tari sta in Romania. In echipa avem si alti oameni care se ocupa de market development, fie ca este zona de acceptare, zona de bill payments sau e-commerce. Toate aceste persoane sunt aici, local, in biroul din Bucuresti. Motivul nu este unul intamplator, Romania fiind o tara emergenta, cu un apetit ridicat pentru inovatie in randul cetatenilor“, a adaugat Cosmin Vladimirescu.

Urmariti integral emisiunea Profesionistii in Banking cu seful MasterCard Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri