Intesa Sanpaolo Bank, subsidiara din Romania a Grupului Intesa Sanpaolo anunta decizia Consiliului de Administratie de a-l numi pe Dan Sandu in functia de Chief Executive Officer. Acesta isi va incepe mandatul dupa finalizarea procedurilor de aprobare din partea Bancii Nationale a Romaniei (BNR). Dan Sandu il inlocuieste pe Marco Capellini, care va prelua un nou rol executiv in cadrul Grupului.

Dan Sandu(foto stanga) are o experienta de peste 25 de ani in industria bancara si piete de capital. Si-a inceput cariera in cadrul BNR, ca Chief Dealer, iar apoi ca Director al Directiei de Administrare a Rezervelor Internationale si Operatiuni de Piata. Ulterior, a detinut functii de conducere in institutii financiare importante, fiind implicat, de asemenea, in diverse asociatii profesionale, precum si in primul Consiliu de Etica al Asociatiei Romane a Bancilor (ARB), conform unui comunicat de presa emis de catre banca.

“Planurile noastre pe termen lung in Romania se concentreaza pe dezvoltarea segmentelor Corporate si IMM, strategie care si-a dovedit deja eficienta, generand rezultate pozitive pentru banca”, a declarat Ignacio Jaquotot, Seful Diviziei Banci Subsidiare Internationale, din cadrul Grupului Intesa Sanpaolo.

Intesa Sanpaolo Bank a inregistrat in 2017 un venit operational de 154 de milioane lei si un profit net de 43 de milioane lei, de trei ori mai mare fata de 2016.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri